Hoppa till huvudinnehållet

SPF bjuds på glittrig jubileumskonsert

Publicerad:
När NLT träffade Lars-Olof Lundén fick han en liten visuell glimt av vad AMB:s showgrupp kommer att bjuda på vid SPF Varabygdens jubileumskonsert den 6 april.
När NLT träffade Lars-Olof Lundén fick han en liten visuell glimt av vad AMB:s showgrupp kommer att bjuda på vid SPF Varabygdens jubileumskonsert den 6 april. Foto: Åsa Mwansa

Efter en lång pandemi då många av SPF Varabygdens medlemmar fick hålla sig ifrån sociala kontakter ville styrelsen hitta på något roligt.

– Så vi hörde med AMB om de kunde sjunga något och vi blev så toppenfint bemötta, säger Lars-Olof Lundén, ordförande.

I december förra året firade SPF Varabygden 50-årsjubileum, men det var under restriktioner. Covidpass krävdes och det var många som inte hade hade bank-ID och kunde fixa det. Andra vågade inte komma.

– Vi tänkte att vi måste hitta på något roligt, men vi visste inte om AMB skulle vara intresserade, säger Lars-Olof.

Det var ingen tvekan om intresset från skolans sida. Rektor Anna Sjögren pratade med läraren Erica Sjöström, som bland annat håller i en showgrupp, om de kunde tänka sig att ställa upp.

– Det ville vi absolut, för vi repar just nu för en egen show, säger hon.

Hon har själv ett förflutet inom show, bland annat från Wallmans salonger, så det blir mycket koreografi, paljetter, glamour och sång i Gibsonsalen.

– Det brukar ju vara livemusik här men vi behöver hela scenutrymmet själva, så det blir inspelad musik, men alla sjunger live, säger hon.

De olika numren kommer att varvas med kåserier av Egon Malmgren, som SPF har engagerat. Det passade bra, så att de nio eleverna i gruppen hinner byta om mellan akterna.

Allmänheten har möjlighet att se showen den 24 maj, då utan Egon, men med två konferencierer som håller i mellanakterna.

SPF:s jubileumskonsert hålls den 6 april och är gratis för medlemmarna, men styrelsen bestämde sig för att samtidigt göra en insamling till förmån för Ukraina.

– Vi bjuder på country, disco och stora låtar som folk känner igen, säger Erica.

Lars-Olof Lundén, som fick applåder på årsmötet när han presenterade förslaget, är väldigt glad över den positiva responsen från AMB.

– Det kommer bli många glada överraskningar för publiken, det kan jag lova, säger han.

Artikeltaggar

Academy of Music and BusinessMeraSPF SeniorernaVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.