Hoppa till huvudinnehållet

Dagboken: Alma Ohlin älskar hundar och näringslivspolitik

Publicerad:
Reporter Felicia Stadling
Felicia Stadling
felicia.stadling@nlt.se
Foto: Anneli Malm

Denna vecka följer vi med mångsysslaren Alma Ohlin, 36, från Vara, som är näringspolitisk ansvarig på Fastighetsägarna och som driver företaget Happyhund. Jobb och hundliv. Det blir det en stor portion av med andra ord.

Måndag: Våren är på ingång. Det är ljusare ute vilket jag gillar skarpt. Vi passar på att ta morgonrundan på ett favorit- och stammisställe, Ryda Almesåsen med jättefina spår, underbart att få andas skogsluft. Därefter är måndagen igång och fortsätter med teams-möte med kollegorna på Fastighetsägarna. Dagen går sedan i 110. Spännande dag då vi får en genomgång av en bostadsanalys som gjorts i Lidköping, viktiga frågor för bostadsmarknadens utveckling. Avslutar kvällen med att hålla först nosework-kurs och sedan vardagslydnad.

Tisdag: Startar dagen med teams-möte och projektet Purple flag, som vi från Fastighetsägarna är engagerade i. Här är tryggheten i fokus och projektet körs i Skara. Därefter blir det semle-lunch med pappa som fyller år. Världens bästa pappa som alltid hjälper mig med små som stora projekt. Semlor är för övrigt det bästa jag vet. Har nu ätit 35 stycken i år, vet inte om det är något slags rekord eller så. Dagen fortsätter med fler teams-möten. Somnar gott efter nosework-kurs med ett engagerat härligt gäng.

Onsdag: Mycket roliga projekt på jobbet. Jag har ju förmånen att få jobba med fantastiska fastighetsägare i hela Skaraborg. Just nu driver vi mycket projekt kopplade till stadskärnan. Idag är jag i Skövde där vi har startat upp ett projekt där vi ska utveckla stadskärnan, tillsammans med kommunen och Chalmers, känns som att vi kan göra skillnad med detta projekt. Efter jobbet bär det hemåt för aktivering av mina två hundar innan kvällens kurs i för kvällen vardagslydnad. Slocknar gött i sängen efter en intensiv dag.

Torsdag: Uppgång supertidigt för avfärd till Harplinge och nosework-tävling med Lucky. Fantastiskt att på två timmar få genomföra en tävling, gosa med två dagar gamla lamm och fara hem igen. Åkte hem med en skön känsla och ännu ett diplom. Lyckades få ett megastort stenskott i rutan, tur att en av mina fina vänner äger ett glasmästeri i Grästorp, bara åka dit och fixa. Sen fortsätter dagen med jobb för kommande projekt och möten. Avslutar kvällen med att fira diplomet med en pepsi max och plugga lite hundpsykologi.

Fredag: Efter en heldagsjobb blir det packning och förberedelser inför helgens äventyr. Imorgon ska vi till Ulricehamn för agilitytävling och på söndag blir det domaruppdrag i nosework i Floda. Mycket saker som ska med när jag åker iväg. Blir ett pass agilityträning inför morgondagens tävling, viktigt att ladda upp på rätt sätt. Kvällen avslutas med besök av en god vän samt hennes barn som jag inte sett på länge, vi pusslar och äter god mat. Toppendag som vanligt. Dagarna blir det man gör dem till, jag försöker fylla mina med värdefulla saker.

Lördag: Uppgång tidigt för avresa mot Ulricehamn. Kul att träffa gamla kompisar igen, skönt att tävlingarna börjar komma igång igen efter pandemin. Inga resultat att tala om, men en glad och lycklig hund, det är viktigast. Skönt med tidiga tävlingar så man hinner uträtta lite hemma också, en sväng med dammsugaren och plugga lite, läser till hundpsykolog, vilket är superintressant. Sen besök av en gammal kompis som jag inte sett sen i julas. Tar med min vän till mamma och pappa för middag, där jag också får träffa min syster med familj. Väl hemma igen, blir det bad, i mitt underbara utomhus-spa. Bästa investeringen där jag verkligen kan koppla av, rekommenderas varmt.

Söndag: Mot Floda för domaruppdrag i nosework. 25 ekipage ska bedömas i fyra olika sök, så lärorikt att få se olika hundar jobba. Efter en heldag här åker jag och hämtar hem två glada hundar som varit hos min mamma och pappa. Underbart vårväder ute, så får bli en runda i motionsspåret i Ryda. Därefter vidare till Grästorps Glasmästeri för att planera inför påskens nosework-tävling vi ska arrangera. Fantastiskt med vänner som hjälper till att greja inför våra evenemang. Väl hemma igen, blir det bokföring och sen uppladdning inför en ny vecka.

Om Alma Ohlin:

Ålder: 36 år.

Bor: Vara.

Yrke: Näringspolitisk ansvarig på Fastighetsägarna, egen företagare på HappyHund.

Familj: Pälsbarnen Happy & Lucky.

Intressen: Träna, tävla och umgås med de egna hundarna, jobba, utveckla andra hundägare och deras hundar, umgås med vänner och familj.

Artikeltaggar

Alma OhlinFamiljFastighetsägarnaHundsportSkaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.