Fortsättning för Spektrum i Götene: ”Ska visa på att vi behövs”

Publicerad:
Lena Edholm, rektor förskoleområde nord, Britt-Marie Stam, rektor förskoleområde syd och förskolläraren Jenny Kihlström från projektgruppen Spektrum. Foto: Jens Fritzson

Mötesplats Spektrum i Götene lever vidare – åtminstone året ut.

– Nu gäller det för oss att visa på att verksamheten behövs så att den kan finansieras via kommunen i framtiden, säger Britt-Marie Stam från projektgruppen Spektrum.

Den tidigare leksaksbutiken i Götene har som bekant gjorts om till en mötesplats för kollegialt lärande och ett kreativt återanvändningscenter för barn och pedagoger. Spektrum flyttade in i lokalerna i somras.

Förlängd finansiering

Genom Leader nordvästra Skaraborg har projektet nu fått förlängd finansiering året ut. Det handlar om drygt 300 000 kronor.

Projektgruppen känner en tacksamhet då de på grund av pandemin inte riktigt nått målen med verksamheten.

– Vi har inte kunnat ha alla fysiska möten som vi har tänkt och inte heller kunnat fördjupa våra kontakter med företag angående rest- och spillmaterial. Det har bromsat oss, menar Britt-Marie Stam.

En kreativ plats har gjort entré vid torget: ”Finns någonting för alla barn”

17 företag

Tack vare leader-pengarna kommer förskollärarna Jenny Kihlström och Sofia Andersson att lägga 20 procent av sin arbetstid på att fördjupa och knyta nya kontakter inom näringslivet.

– Vi har hittills knutit kontakt med 17 företag. Alla är jättepositiva och vill fortsätta samarbetet. Vi ser fortfarande behovet av rest- och spillmaterial i vår verksamhet, säger Jenny Kihlström.

Förhoppningen är att verksamheten ska leva vidare efter 2022.

– Vi tror verkligen att Mötesplats Spektrum kan bli ett komplement till våra förskolor och skolor, säger Britt-Marie Stam.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)HållbarhetLeader nordvästra SkaraborgNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare