Hoppa till huvudinnehållet

Vital 50-åring firades i Arentorp

Publicerad:
Vara Entreprenad är ett riktigt familjeföretag. Oskar, Claes, Susanne och Emil Johansson är alla verksamma i företaget.
Vara Entreprenad är ett riktigt familjeföretag. Oskar, Claes, Susanne och Emil Johansson är alla verksamma i företaget.

Bra tajming visade Vara Entreprenad prov på när man nyligen hade sitt 50-årsjubileum. Företaget lyckades pricka in firandet just när pandemirestriktionerna lättades.

– Det var jättetrevligt. Folk har inte varit fest på länge och det märktes, berättar Susanne Johansson.

Egentligen var det meningen att festen skulle ha ägt rum förra året. Företaget startade nämligen 1971 av Arne Johansson.

– I början höll han till hemma i bostaden på Barnegatan i Vara, berättar Claes Johansson som är son till Arne och nu driver företaget vidare tillsammans med sin familj.

Claes har varit med sedan 1989. Sedan millennieskiftet håller man till på Turbingatan. Det handlar om ett renodlat familjeföretag. Claes och Susanne driver bolaget och sönerna Emil och Oskar finns numera också i företaget. Räknar man med de nya systerbolagen VE Plåtslageri och VE Fastigheter har man 37-38 anställda

Det är alltså en vital 50-åring som firades. Efter att ha skjutit upp festen en gång beslutade man att planera för ett datum i slutet av februari trots att smittan i vintras ökade och restriktioner återinfördes. Det visade sig vara en chansning som gick hem. Restriktionerna hann lättas lagom till festen.

– Folk har inte varit fest på länge och det märktes, konstaterar Susanne.

Festligheterna ägde rum i Arentorp och festfixare var företaget Pamala Produktion, som driver Eventvillan på orten. För underhållningen stod Johanna Beijbom med musiker. Efter trerätters som varvades med underhållning väntade mingel och samvaro

– Det blev till och med len del spontandans. Och alla skötte sig. Det var en fantastisk trevlig kväll, förklarar Claes.

Artikeltaggar

ArentorpNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.