Hoppa till huvudinnehållet

Löfstedt om ljumskskadan: ”Skulle det hända är säsongen över”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Johan Löfstedt har fått nya problem med sin ljumske.
Johan Löfstedt har fått nya problem med sin ljumske. Foto: Thomas Kühnel

Hur mycket kan Villa använda sig av Johan Löfstedt under säsongens avgörande veckor?

Den frågan saknar i nuläget ett tydligt svar.

– Jag var rädd för vad som skulle kunna hända i matchsituationer. Jag kunde inte lita på ljumsken till hundra procent, säger Johan Löfstedt.

Efter att ha missat avslutningen av elitserien på grund av ljumskproblem var Johan Löfstedt i fredags tillbaka i matchspel, lagom till den första kvartsfinalen mot Motala. På söndagen åkte han till Östergötland med tanken att spela även den andra ronden, men – så blev inte fallet.

Istället tvingades den 35-årige anfallaren se matchen från sidan.

– Jag fick lite varningssignaler på uppvärmningen och kände att om jag spelar och trycker på ordentligt, då kan det brista helt. Skulle det hända är säsongen slut direkt och då tyckte både jag och ”Sixten” (tränaren Johan Sixtensson) att det var bättre att kliva av, säger Johan Löfstedt och fortsätter:

– Jag har haft bristningar förut och då är det tre-fyra veckors frånvaro som gäller. Där är jag inte än, nu är det mer av ett slitage.

Problem med höfterna

Johan Löfstedt stod, på grund av känningar i den högra ljumsken, över de två avslutande omgångarna i elitserien mot Bollnäs och Motala, men var tillbaka lagom till att slutspelet inleddes i fredags.

– Jag har problem med mina höfter och det är där som grundproblemet sitter. Jag har inte den rörligheten i höftkulan som du ska ha, vilket gör att ljumskarna får jobba ännu hårdare när jag åker skridskor, säger Johan Löfstedt och fortsätter:

Löfstedt hoppas förstås vara tillbaka i spel så snart som möjligt.
Löfstedt hoppas förstås vara tillbaka i spel så snart som möjligt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag hade ändå kört på med min träning och även tränat ordentligt de två sista passen innan kvartsfinalerna startade. Det svarade bra då.

Kamp mot klockan

Redan på tisdag väntar nästa uppgift för Villa, när Motala gästar Lidköping för match tre i kvartsfinalserien.

– Jag hoppas att jag kan spela då, men du kan inte alltid vara din egen doktor. Någon får kolla mer på det och utifrån deras expertis bedöma om det är grönt ljus att köra på tisdag, säger Johan Löfstedt.

Kan det vara smartare att stå över då, för att få en veckas vila till den första semifinalen?

– Jo, kanske, men samtidigt så vill jag ju spela. Jag vilade två veckor fram till kvartsfinalen och tyckte att jag tog ett moget beslut då.

Nästa beslut, moget eller inte, behöver fattas om mindre än två dygn.

Artikeltaggar

BandyJohan LöfstedtLidköpingVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.