Hoppa till huvudinnehållet

Kända krögarparet tar över restaurangen på Läckö – tillbaka efter sabbatsår

Publicerad:
Stefan Saliba och Patricia Elkhouri som tar över stafettpinnen på Läckö
Stefan Saliba och Patricia Elkhouri som tar över stafettpinnen på Läckö

Nu är det klart vilka som träder in som nya restauratörer för att driva restaurangen i Victoriahuset och Stallets kafé på Läckö slott.

Det blir krögarparet Stefan Saliba och Patricia Elkhouri som tar över stafettpinnen på Läckö. Paret har tidigare startat och drivit restaurangen Bakgårn i över 13 år.

De sålde verksamheten 2020 och har tagit några sabbatsår, men nu är de tillbaka med ny energi. ”När Läckö öppnar för säsongen igen i april, är de på plats”, skriver Läckö slott i ett pressmeddelande.

– Möjligheten att sälja verksamheten dök upp och blev av i september 2020. Vi tog ett kliv tillbaka från företagandet för att ladda batterierna, utvärderade de tidigare åren och utökade våra kunskaper inom flera områden. Efter många inspirerande samtal med Jan Malmgren, vd på Stiftelsen Läckö Slott, byggdes ett ömsesidig förtroende upp”, säger Stefan Saliba i pressmeddelandet.

Jan Malmgren berättar att en tydlig hållbarhetsprofil var något man särskilt efterlyste vid annonseringen av att bli ny restauratör på Läckö.

– ”I Lilla Slottsträdgården odlar vi ekologiska råvaror av bästa kvalitet, och i vår näromgivning finns leverantörer av det naturen omkring oss producerar, såsom fisk och vilt, och lokala uppfödare. Därför är vi nu extra glada för att Stefan och Patricia kommer att förvalta och utveckla den traditionen vidare, säger Jan Malmgren.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Läckö slottLidköpingNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.