Hoppa till huvudinnehållet

Vägarbetare känner sig otrygga – polisen satsar på fler kontroller

Publicerad:
Polisen i västra Skaraborg har fått kännedom att de som arbetar med vägbygget på E20 söder om Vara känner sig otrygga på sin arbetsplats.
Polisen i västra Skaraborg har fått kännedom att de som arbetar med vägbygget på E20 söder om Vara känner sig otrygga på sin arbetsplats. Foto: TT

Trots sänkt hastighet kör många bilister för fort vid vägbygget på E20 mellan Vara och Vårgårda. Vägarbetarna upplever otrygghet på sin arbetsplats – vilket har fått polisen att reagera.

Polisen i västra Skaraborg har fått kännedom att de som arbetar med vägbygget på E20 söder om Vara känner sig otrygga på sin arbetsplats. Trots att hastigheten har sänkts från 80 kilometer i timmen till 50 fortsätter bilister att susa fram på sträckan.

Många struntar i att släppa på gaspedalen och kör förbi i farter som för vägarbetarna upplevs som farliga.

Mot den bakgrunden väljer polisen att öka sin närvaro på sträckan. Det kommer också att genomföras fler kontroller.

Polisen har valt att skriva om den ökade närvaron på sociala medier. Därmed förvarnas bilisterna på ett sätt, men det ser inte myndigheten som ett problem.

Klara sig undan från böter

”Några tycker kanske att det är konstigt att vi går ut och varnar om detta i sociala medier. Detta eftersom potentiella fortkörare då kan sänka farten och klara sig undan böter vid en eventuell kontroll”, skriver polisen på sin Facebooksida och fortsätter:

”Vårt främsta syfte med trafiksäkerhetsarbetet är att minska antalet döda och skadade i trafiken. Uppnår vi det genom att folk sänker farten har vi inga problem med att folk klarar sig från böter”.

E20-arbetet mellan Vara och Vårgårda har kantats av förseningar efter att den upphandlade entreprenören försattes i konkurs. Förhoppningen är att arbetet med den nya vägsträckan ska vara klart 2023. De 26 kilometerna mellan orterna ska byggas ut till mötesseparerad väg med mitträcke.

Artikeltaggar

Brott & blåljusE20PolisenVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.