Hoppa till huvudinnehållet

Thomas planerar inför Hjulafton: ”Ska roa Lidköpingsborna så mycket vi kan”

Publicerad:
Arrangören Thomas Kjellström hoppas att motoreventet Hjulafton, som senast arrangerades 2019, ska bli av i år.
Arrangören Thomas Kjellström hoppas att motoreventet Hjulafton, som senast arrangerades 2019, ska bli av i år.

Två år i rad har motoreventet Hjulafton fått ställa in på grund av pandemin – men i år ser arrangören Thomas Kjellström en ljusning.

– Nu måste det ordnas något för Lidköpingsborna, säger han.

Jätteeventet Hjulafton har pågått i över 25 år och brukar locka tusentals besökare till Lidköping – där över 3 000 medverkar med sina olika fordon runt omkring centrum.

På grund av pandemin har motoreventet inte blivit av på två år. Men med lättade pandemirestriktioner har Thomas Kjellström, som länge varit aktiv i motorarrangemang i Lidköping, en förhoppning om att det ska bli av i år.

– Självklart, detta event är roligt för hela stan och tillresta.

Det är den 11 augusti som man hoppas kunna anordna eventet, som oftast samlar in en rejäl slant till Barncancerfonden.

– I år hoppas gänget på en ordentlig insamling!

”Detta event är roligt för hela stan och tillresta”, säger Thomas - som här står i ett hav av människor. Fotot är från Hjulafton 2017.
”Detta event är roligt för hela stan och tillresta”, säger Thomas - som här står i ett hav av människor. Fotot är från Hjulafton 2017. Foto: Thomas Kühnel

"Skitkul”

Thomas arrangerar sedan 2016 även Motortorsdagarna i Lidköping. Eventet brukar locka ett flertal besökare till torget – och redan nu är fyra datum spikade.

– Det är den 9 juni, 14 juli, 28 juli och 4 augusti – mitt i semestern så många åker från Sveriges alla hörn hit. Det är en fin stillastående utställning som blivit mer och mer populär med åren.

För Thomas Kjellströms del väntar nu fortsatt planering samt ansökningar om tillstånd enligt ordningslagen och lokala föreskrifter.

– Det är mycket om och kring och mängder med papper som ska fyllas i – och tyvärr är det jag som får göra det, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Utan det stora järngänget som hjälper till hade det aldrig gått att få ihop allt. Det är skitkul, nu ska vi se till att roa Lidköpingsborna så mycket som vi bara kan.

Artikeltaggar

HjulaftonLidköpingNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.