Hoppa till huvudinnehållet

Rådas drömbesked: ”Fått allt vi pekat på”

Publicerad:
Målfarliga duon Sofia Karlsson och Malin Andersson har förlängt sina kontrakt med Råda BK.
Målfarliga duon Sofia Karlsson och Malin Andersson har förlängt sina kontrakt med Råda BK. Foto: Thomas Kühnel

Flera tunga signaturer är på plats.

Råda BK formar en slagkraftig trupp inför säsongen 2022.

– Vi har fått allt vi har pekat på, säger tränaren Christian Berglund.

Texten publiceras första gången i slutet av januari. Efter det har Råda även gjort klart med Sigrid Verngren från IK Gauthiod. Under lördagen spelar laget seriepremiär i damettan, borta mot Hertzöga.

Seriepyramiden på damsidan är på väg att göras om, vilket innebär att division 1-serierna i år kommer att bli knallhårda. För att vara säker på att ta en plats i den nya ettan krävs det en topp fem-placering i tabellen under 2022 och för att lyckas med det underlättar det om du har en slagkraftig trupp.

Något som damerna i Råda, utan tvekan, är på väg att skaffa sig.

Lagerbratt satsar vidare

Den senaste veckan har den grönvita klubben gjort klart med flera meriterade namn från den forna truppen. Mest sticker kanske signaturen från skyttedrottningen Sandra Lagerbratt ut.

Skyttedrottningen Sandra Lagerbratt är just nu gravid, men räknar med att vara tillbaka i spel senare i år.
Skyttedrottningen Sandra Lagerbratt är just nu gravid, men räknar med att vara tillbaka i spel senare i år. Foto: Thomas Kühnel

Lagerbratt, elitettan-klubben Lidköpings FK:s bästa målskytt någonsin, som inom bara några veckor ska bli mamma för första gången.

– Vi hoppas att hon ska vara igång på allvar igen till sommaren, säger nye tränaren Christian Berglund.

Mål i massor

Två andra viktiga besked för Råda är att offensiva duon Malin Andersson och Sofia Karlsson har skrivit på nya kontrakt. Malin Andersson har gjort totalt 52 mål på 87 matcher under sina fem år i klubben och än bättre siffror har Sofia Karlsson, som nu kliver in på åttonde raka säsongen på Rådavallen, med sina 80 (!) fullträffar på 109 seriematcher.

Klar för en ny säsong är även lagkaptenen Elin Freij.

”Elin har varit en av huvudrollsinnehavarna till de senaste årens framgångar både på och utanför planen. Vi kan inte med ord beskriva hur mycket den här påskriften betyder för oss”, skriver division 1-klubben på sin Instagram.

Alice gör comeback

Dessutom presenterade Råda i veckan sitt tredje nyförvärv, då forna LFK-spelaren Alice Andersson väljer att ta upp karriären igen. Den numera 25-åriga försvararen var en av spelarna som var med på Lidköpings FK:s framgångsrika resa uppåt i seriesystemet och hon har bland annat gjort närmare 50 matcher på elitettan-nivå.

Alice Andersson gör comeback på fotbollsplanen efter sin långvariga hjärnskakning.
Alice Andersson gör comeback på fotbollsplanen efter sin långvariga hjärnskakning. Foto: Thomas Kühnel

Nu är Alice Andersson tillbaka på fotbollsplanen, efter den hjärnskakning som hon åkte på våren 2019. En hjärnskakning som Råda-förvärvet tidigare har berättat öppet om i en längre intervju med NLT.

– Vi inväntar även besked från ytterligare ett potentiellt nyförvärv. Än så länge är vi väldigt nöjda, säger tränaren Christian Berglund.

Sedan tidigare har Råda, som i fjol som nykomling slutade femma i sin division 1-serie, gjort klart med försvararen Lisa Bohman från Sils IF och målvakten Lisa Högmark från Lidköpings FK.

Byter Gauthiod mot Råda – efter sex år: ”Varit självklart tidigare”Alice kan fortfarande inte spela fotboll - 18 månader efter hjärnskakningen

Artikeltaggar

Alice AnderssonElin FreijFotbollLidköpings FKMalin AnderssonRådaRåda BKSandra LagerbrattSofia Karlsson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.