Hoppa till huvudinnehållet

Medborgarförslag: Bygg äventyrspark på Råda ås

Publicerad:
Reporter Anders Järnebrand
Anders Järnebrand
anders.jarnebrand@nlt.se
Råda ås kan bli Lidköpings eget Isaberg, menar författaren av ett medborgarförslag.
Råda ås kan bli Lidköpings eget Isaberg, menar författaren av ett medborgarförslag.

Anlägg en sport- och äventyrspark à la Isaberg på Råda ås. Det föreslås i ett medborgarförslag till Lidköpings kommun. Men i kultur- och fritidsnämnden ser det ut att bli avslag.

Isaberg utanför Hestra är ett populärt besöksmål för barnfamiljer och frisksportare med bland annat höghöjdsbana, mountainbikespår och skidbacke. På Råda ås finns förutsättningar för en liknande anläggning, menar en privatperson som i ett medborgarförslag uttrycker önskemål om höghöjdsbana, rodelbana i backen, MTB-bana samt ett antal grillplatser.

MTB-spår prioriterat

I det förslag till svar som kultur- och fritidsnämnden ska ta ställning till på torsdag påpekas att Råda ås har redan har utvecklats mycket de senaste åren med bland annat vandringsleder, konstsnöspår och OCR-bana – men det konstateras förvisso också att det finns fortsatt utvecklingspotential.

"Ett arbete med detta pågår, just nu är prioriteringen att markera upp tre MTB-spår i området, det arbetet förväntas vara klart under våren 2022. Det finns också planer på att utöka den OCR-bana som anlades utmed 2,5-km-spåret under 2020/2021 med ytterligare hinder."

Avslag föreslås

Dock är höghöjds- och rodelbana inget som finns med i planerna för stunden. Den backe som enligt förslaget skulle användas till rodel ägs inte heller av kommunen.

Således föreslår förvaltningen nämnden att avslå medborgarförslaget. Man tycker dock att det är intressant och att man avser att ta med idéerna i planeringen av framtida utveckling av området.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilRåda

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.