Färre patienter med covid-19 – så många vårdas på länets sjukhus

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Under torsdagen är 42 patienter med covid-19 inlagda på sjukhusen i Skövde och Lidköping.
Foto: Anneli Malm
Under torsdagen syns en liten minskning av antalet patienter med covid-19, på Skaraborgs sjukhus. Men fortfarande vårdas fyra covidsjuka på intensivvårdsavdelningen i Skövde.

Den 27 januari finns det totalt 421 inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är fem färre än i onsdags. Av dessa vårdas 15 på intensivvårdsavdelning (IVA), det är två färre än föregående dag.

Även på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping syns en liten minskning. Under torsdagen är 42 patienter med covid-19 inlagda. Det är fem färre än under onsdagen. Antalet inlagda på intensiven i Skövde har dock inte förändrats, fortsatt är det fyra patienter som vårdas där.

Så här ser fördelningen ut av patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 27 januari:

Skaraborgs sjukhus: 42 varav 4 IVA

NU-sjukvården: 70 varav 1 IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 227 varav 6 IVA

Sjukhusen i Väster: 29 varav 1 IVA

Södra Älvsborgs sjukhus: 53 varav 3 IVA

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.