Hoppa till huvudinnehållet

Jennys trygga ljud ställs ut på konstmuseum: ”Behöver en känsla av normalitet”

Publicerad:
Jenny Hallström ställer ut ljudverk på Lilla galleriet i Skövde i samarbete med Anette Sjölanders Rum 44. Temat är trygghet.
Jenny Hallström ställer ut ljudverk på Lilla galleriet i Skövde i samarbete med Anette Sjölanders Rum 44. Temat är trygghet.

I pandemitider är behovet av trygghet kanske större än någonsin.

Som vardagens små detaljer och sysslor.

Det är något som ljudkonstnären Jenny Hallström tagit fasta på i en utställning på Galleri 44 – som tillfälligt flyttat in i Skövde konstmuseum.

Galleri 44 är galleriet i Mellby utanför Lidköping som drivs av konstnären Anette Sjölander och hennes make Per Sjölander.

Det har utmärkt sig för sitt öppna förhållningssätt till konstnärligt skapande. Deras senaste projekt var Varning för ART som pågick i flera veckor med workshops för konstnärer, utställningar och musikframträdande.

Flyttar in i Skövdegalleri

Nu är det dags igen. Genom Galleri 44 ställer två konstnärer ut i Skövde konstmuseums lilla galleri mellan januari till mars. Först på plats är Laholmskonstnären Agneta Göthesson med utställningen Plastic operation. Det är objekt skapade av plastpåsar som en kommentar till plastens erövring av vår planet.

Jenny Hallström från Lidköping tar sedan över med utställningen Upplevd trygghet den 17 februari. Den består av tre verk där ett av dem är ett ljudverk.

– Jag gjorde det under pandemin. Det världen kanske behöver allra mest är en känsla av trygghet. Det kändes som mattan drogs undan fötterna för en när den utbröt. Jag tog fasta på att få till någon sorts normalitet eller trygghet genom ljud.

Trygga ljud

Ljudverket som spelas upp i galleriet innehåller ljud som Jenny själv upplever som viktiga i sin vardag, som exempelvis det välbekanta rörelsen med en sked i en kaffemugg.

Utställningarna startar den 13 januari och pågår till den 13 mars. Workshops och performancetillfällen är kopplade till utställningarna.

Artikeltaggar

KonstRum 44SkövdeSkövde konstmuseum

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.