Hoppa till huvudinnehållet

Dagboken: Josefine Carlson dansar sig genom veckan

Publicerad:

Det bjuds på dans i mängder i denna veckas Dagboken, där Josefine Carlson, ägare av dansskolan 300 Dance Studio i Lidköping, står för innehållet. Dansshower, träningar och koreografier ska sättas - full rulle helt enkelt.

Måndag: Ny dag, nya möjligheter, och till och med nytt år! Mitt nyårslöfte är stanna i stunden och inte skynda vidare till nästa projekt. Vi får väl se hur det går, jag ligger en vecka efter i planeringen då jag blev magsjuk före jul. Inledde dagen med privatlektioner, först ut var jazzduon Maja och Elsa 10 år. Otroligt vad utvecklingen gått framåt, imponerad! Ser fram emot tävling i februari. Fler lektioner följdes av repetitioner i Arentorp för vår produktion som jag berättar mer om imorgon. Lång dag men är aldrig svårt att motivera sig när man har ett drömjobb.

Tisdag: Som alla andra dagar gör jag inget innan min kopp kaffe och morgonpromenad med mina hundar Albert och Sixten. Ut i slasken och kämpa vidare. Vintern är inte min favoritsäsong då jag föredrar värme. Idag var det genrep på Vara Konserthus för föreställningen ”Från Pärleport till Rock’n’roll” som jag koreograferat. Så kul att träffa alla och sätta koreografi på artisterna Magnus Carlsson och Mariette. Till hjälp hade jag Sara och Elin från dansskolan, som redan repat in ett tiotal koreografer, såg grymt ut. Premiär imorgon! Hoppas man får sova gott inatt.

Onsdag: Showtime! Som dansare själv älskar jag allt som har med scen att göra. Men först företagsjobb. Som egenföretagare har man alltid många bollar i luften. Svara på mail, bokföra, klippa musik och repa för nästa jobb: En musikvideo som filmas nästa vecka med ett känt Lidköpingsgäng. Spännande! Ingen rast och ingen ro, sen var det dags för de första två föreställningarna. Blev succé! På bilden är jag tillsammans med Alicia, min tredje och sista dansare från dansskolan, som deltog i showen. Vilken stjärna, född till att stå på scen!

Torsdag: Återigen tidig morgon. Var inte helt nöjd med en outfit som dansade bakom Magnus Carlsson. Tur att min mamma är sömmerska, vem annars kan lösa två nya toppar i rätt färg, färdigsydda och stenade med kristaller på två timmar. Vad hade man gjort utan henne? Alla var nöjda med resultatet, hurra! Idag hade jag bara möjlighet att se första showen av två, då privatlektioner väntade på dansskolan. Passade på att ge lite kort feedback till dansarna innan jag körde tillbaka till studion.

Fredag: Mina favoritdag på veckan. Först morgonjobb, sen packade jag upp och flyttade in i vår nya del av dansskolan. Under hösten har vi utökat med en extra sal och större hängyta, så nu skruvades det möbler. Sen kom dansarna för musikvideon för repetition, gick galant! Kvällen avslutades återigen i konserthuset. Sista föreställningen, såklart lite vemodigt. Så tacksam att jag fick chansen att jobba med proffsen i Pamala Produktion. Vi passade på att leka kurragömma med Mariettes dotter i pausen, mysigt. Såklart ett glas Champagne för att fira succén innan sovdags!

Lördag: Tog mig en välförtjänt sovmorgon (kanske lite i längsta laget). Idag träffade jag äntligen delar av min grupp 300 Dance Company igen. Vi satte ny koreografi inför säsongen och vi alla var taggade till tusen! Koreografin är en av de svårare som jag gjort, men ser fram emot resultatet. Sen fix inför tävlingssäsongen som drar igång. Alla tycker väl att jag är galen som postar om tävlingsdräkter på Facebook 21.00 på en lördagskväll men det var då jag hade tid. Vad gör man inte för dansen?

Söndag: Läste lite recensioner om showen, kul att den blev så uppskattad. Skjutsade sen min kollega till tåget som skulle hem till Göteborg igen. Själv blev det dansskolan för mer privatlektioner och planering. Hann även gå igenom bilder från en photoshoot vi gjorde förra veckan. Passade på att fota lite nya lärare innan säsongen och även min brorsdotter Lydia. Tänkte att jag avslutar veckan med en av de fina bilderna som vi valde på henne. Hur söt? Stort tack för mig!

Om Josefine Carlson

Ålder: 35 år.

Bor: Lidköping.

Yrke: Dansskoleägare, 300 Dance Studio.

Familj: Singel.

Intressen: Dans, umgås med familj & vänner, shopping.

Artikeltaggar

300 Dance StudioDagbokenDansFamiljJosefine CarlsonLidköpingLidköpings kommunVaraVara kommunVara konserthus

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.