Patienterna fortsätter öka – så många vårdas för covid-19 idag

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Antalet patienter med covid-19 fortsätter att öka i Västra Götalandsregionen, även på Skaraborgs sjukhus. I Skövde vårdas dock en patient färre på intensiven.
Det är också fortsatt långt ifrån toppen för ett år sedan.

Den 27 december finns det totalt 80 inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är elva fler än i onsdags, förra veckan. Av dessa vårdas 16 på intensivvårdsavdelning, en ökning med två patienter.

Men fortfarande är det långt från den högsta toppen för ungefär ett år sedan då 552 patienter vårdades med covid-19 på regionens sjukhus. Då var 84 covidpatienter inlagda på intensiven.

På Skaraborgs sjukhus är elva patienter med covid-19 inlagda på sjukhuset under måndagen. Det är två fler än förra veckan. Däremot är det en patient färre som vårdas på intensivvårdsavdelningen i Skövde, där finns nu två patienter med covid-19 inlagda.

Så här ser fördelningen av patienter med covid-19 ut för sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 27 december:

Skaraborgs sjukhus: 11 varav 2 IVA

NU-sjukvården: 5 varav 1 IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 42 varav 10 IVA

Sjukhusen i Väster: 12 varav 2 IVA

Södra Älvsborgs sjukhus: 10 varav 1 IVA

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.