Hoppa till huvudinnehållet

Katt välte levande ljus i lägenhet – en till sjukhus med brännskador

Publicerad:
Räddningstjänsten larmades till en rökfylld lägenhet i Skara på tisdagsmorgonen.
Räddningstjänsten larmades till en rökfylld lägenhet i Skara på tisdagsmorgonen. Foto: Johan Sjöström

Klockan 06.36 larmades räddningstjänsten till Brunsbogatan i Skara då en boende upplevde stor rökutveckling i lägenheten. En person fördes till sjukhus med ambulans.

Samtidigt på tisdagsmorgonen pågick också en garagebrand i Källby vilket gjorde att räddningstjänsten skickade deltidsstyrkan i i Skara för att kunna bemanna upp.

– Det har brunnit i en papperskorg inne i lägenheten så den blev rökfylld. Det var en person inne i lägenheten som andades in rök. Vi får se om vederbörande behöver åka med ambulans till sjukhus, säger Roger Almgren, räddningschef, Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

”Bränt sig på fingrarna”

Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen, uppger att någon av katterna i bostaden råkat välta ett ljus och att det var orsaken till branden. Bostadsägaren fick föras till sjukhus med ambulans.

– Troligtvis har personen bränt sig på fingrarna. Men det verkar röra sig om lindriga skador, säger Fredrik Svedemyr.

Efter att branden var släckt kvarstod arbete för räddningstjänsten.

– De sex brandmännen på plats fick ventilera ut röken.

En anmälan om brand utan misstanke om brott har upprättats.

Artikeltaggar

Brott & blåljusRoger AlmgrenSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.