Hoppa till huvudinnehållet

Fullt utvecklad brand i garagelänga – polisen utreder allmänfarlig vårdslöshet

Publicerad:

En bil började att brinna i Källby natten mot tisdagen. Branden spred sig sedan till den fristående garagelänga där ett flertal bilar skadades. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Strax innan 05.30 på tisdagen larmades räddningstjänsten om en brand från en boende i området. 05.38 anlände de första enheterna från räddningstjänsten.

– Då brinner det i minst två carportar, men klockan 06.10 hade man i stort sett släckt allt och då var det bara lite småbränder kvar, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS Alarm.

Roger Almgren är räddningschef på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

– Det var i tre av de tio garageplatserna i den här garagelängan som det brann. Vi har haft sex fordon framme med personal från tre brandstationer: Dafgård, Götene och Skara. Vi tog med en extra tankbil med tanke på spridningsrisken, men den behövdes aldrig användas, säger han och fortsätter:

– Vi släckte med pulversläckare och la sen på vatten. Tre portar av tio har brunnit ut och det är stora skador, men byggnaden står kvar. Det stod bilar i dessa men vi vet inte exakt hur många. Nu får man reda ut hur mycket skador det är.

Sex enheter på plats

Ambulansen larmades till platsen.

– Men ingen skadades i samband med branden, så den vände hem igen.

Hela sex enheter var alltså på plats.

– Man tog i rejält med enheter med anledning av att den här garagelängan bara stod omkring sju meter ifrån radhuslängorna på området. Det fanns alltså en stor spridningsrisk.

Misstanke om brott

Enligt Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen i region väst, finns misstankar om brott. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

– Det finns dock ingen misstänkt person i nuläget. I övrigt har jag inga detaljer kring vad som har förorsakat branden, utan det får utredningen visa, säger Fredrik Svedemyr.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusGötene kommunKällbySören Gustavsson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.