Hoppa till huvudinnehållet

Grönt ljus för nya bostäder på Skaragatan – så högt kan det bli

Publicerad:
Jörgen Ehn och Henrik Hjertberg.
Jörgen Ehn och Henrik Hjertberg. Foto: Sören Turesson

Bostadsprojektet på Skaragatan tar ännu ett steg – omkring 130 nya bostadslägenheter ska kunna byggas med ny detaljplan.

Som NLT tidigare berättat är det Frenbo AB och Hjertberg fastighetsförvaltning AB som har velat undersöka möjligheterna till att bygga bostäder på Skaragatan och Tunnbindaregatan – där det tidigare låg en livsmedelsbutik och dansskola.

Förslaget innehåller cirka 130 nya bostadslägenheter som fördelas i flerbostadshus om maximalt fyra till fem våningar, med en högre byggnad om maximalt nio våningar.

Parkering hanteras i ett underjordiskt garage för att kunna tillgodose en innergård för utomhusvistelse.

I dag finns där samlingslokalen Mötesplats hjärtat. Inom fastigheten finns även två äldre villor som inte ska byggas om.

Bostadsprojektet på Skaragatan och Tunnbindaregatan innebär omkring 130 bostäder i flerbostadshus.
Bostadsprojektet på Skaragatan och Tunnbindaregatan innebär omkring 130 bostäder i flerbostadshus.
Positivt planbesked för lägenheter på Skaragatan

Nio yttranden

I somras beslutade samhällsbyggnadsnämnden att godkänna detaljplanen för samråd. Då inkom nio yttranden på planförslaget – där man hade synpunkter på byggnadernas höjd, och att detta kan påverka solljuset för närliggande bostäder.

Planområdet bedöms ha ett strategiskt läge och en hög exploatering anses vara god resurshållning av mark.

Samhällsbyggnadsnämnden har nu beslutat att godkänna detaljplanen och överlämnar den till kommunfullmäktige för antagandeprövning.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKommunfullmäktigeSamhällsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.