Beskedet: Dyrare att åka buss och tåg – Västtrafik höjer biljettpriserna

Publicerad:
Västtrafik höjer biljettpriserna den 9 januari 2022. Foto: Erica Augustsson

Kollektivtrafiknämnden har beslutat att genomföra en prishöjning. Nu kommer biljettpriset stiga med 2,6 procent. För månadspendlare innebär det en ökning med 20 kronor.

Varje år ser Västtrafik över sina biljettpriser och nu har Kollektivtrafiknämnden beslutat sig för att genomföra en prisökning. Hur mycket mer beror på hur många zooner du ska färdas, även under hur många dagar. Ökningen ligger i genomsnitt på 2,6 procent.

En enkelbiljett ligger i dagsläget på 34 kronor och kommer nu att höjas till 35 kronor. Den stora skillnaden blir för de som köper månadsbiljett, där priset ökar med 20 kronor.

Ellen Pilerud, presskommunikatör, förklarar att priserna på biljetterna är något Västtrafik ser över årligen.

– Vi måste täcka upp för de kostnader som finns, och för att kunna riva och utveckla kollektivtrafiken. Men vi vill också fortsätta utveckla kollektivtrafiken och göra den så bra som möjligt, säger Ellen Pilerud, presskommunikatör på Västtrafik.

De nya priserna börjar gälla söndagen den 9 januari 2022.

Artikeltaggar

KollektivtrafikNyheterVästra Götalands länVästtrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare