Hoppa till huvudinnehållet

Regionen delar ut julbonus på 125 miljoner kronor: ”För ett fantastiskt arbete”

Publicerad:
Alla regionanställda får 1 500 kronor extra i plånboken i januari. Detta som tack för en fantastisk insats under pandemin.
Alla regionanställda får 1 500 kronor extra i plånboken i januari. Detta som tack för en fantastisk insats under pandemin. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Alla anställda i Västra Götalandsregionen får 1 500 kronor som tack för insatser under pandemin. Beslutet fattades av regionstyrelsen under tisdagen.

Den extra ersättningen på 1500 kronor före skatt beskrivs av regionstyrelsen som ett tack för en fantastisk insats under pandemin.

”Inom hela Västra Götalandsregionen gör medarbetarna stora insatser för att invånarna ska få bästa möjliga samhällsservice under de speciella omständigheter som pandemin innebär.”, går att läsa i ett pressmeddelande som gick ut från regionen under tisdagen.

– Från regionstyrelsen vill vi framföra ett tack till alla medarbetare för det engagemang de visat under pandemin genom en julbonus till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande.

– Efter ännu ett år med pandemin så känns det viktigt att uppmärksamma alla våra anställda och tacka för ett fantastiskt arbete med hopp om en god jul och ett gott nytt år, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens vice ordförande.

I början av året

De som är anställda i regionens förvaltningar och bolag i december 2021 kan därför räkna med en bonus på 1500 kronor i lönekuvertet i januari nästa år. Medarbetare som är timanställda och har tjänstgjort i december får bonusen med februarilönen. Den totala kostnaden för engångsbeloppet på 1500 kronor före skatt bedöms till 125 miljoner kronor.

– Alla våra medarbetare har visat prov på fantastisk flexibilitet, nytänkande och omsorg om invånare och patienter, men också om varandra, under detta prövande år, kommenterar regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Västra Götalandsregionen betalade ut motsvarande ersättning till alla medarbetare även förra året inför jul samt 1500 kronor i våras.

Artikeltaggar

Ann-Sofi LodinJohnny MagnussonRegionstyrelsenVård och omsorgVästra Götalands länVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.