Hoppa till huvudinnehållet

Alice, 25, från Lidköping en av två kvar på Daniels gård i Bonde söker fru

Publicerad:
Alice Pettersson, är en av två tjejer kvar på Varabondens gård i Bonde söker fru. På onsdag är det slutval - nu berättar Alice om sin upplevelse.
Alice Pettersson, är en av två tjejer kvar på Varabondens gård i Bonde söker fru. På onsdag är det slutval - nu berättar Alice om sin upplevelse. Foto: Thomas Kühnel

Alice Pettersson, 25, från Lidköping, är en av de två sista som är kvar i TV-programmet Bonde Söker fru, där hon dejtar Varabonden Daniel Eriksson, 27.

På onsdag gör han sitt slutgiltiga val. Nu berättar Alice om upplevelsen:

– Det var väldigt konstigt att vi alla dejtade samma kille och det blev bara jobbigare mot slutet med mer känslor inblandade, säger hon.

När Alice Pettersson, 25, från Lidköping, såg Daniel Eriksson på tv, blev hon direkt intresserad.

– Jag ville absolut veta mer och såg potential hos honom, men visste inte om jag skulle våga skicka in ett brev eller inte. Men jag litade på min magkänsla och skickade in. Några veckor senare fick jag veta att jag kom med, berättar Alice, som sedan tog sig en plats på gården.

Intensiv inspelningsperiod

Inspelningsperioden är kort, men intensiv, och det händer långt mycket mer på gården än det som visas på tv, menar Alice.

– Ja, det är mycket som spelas in, men som inte kommer med. Vi hade lika mycket tid utan inspelning som med, så då hinner man med mycket som aldrig visas. Det är väldigt mycket klippt, det ska ju vara bra tv, säger Alice med ett skratt.

Rättvis bild av Alice

Trots det, tycker hon att programmet har gett en rättvis bild av henne.

– Mycket av det som händer framför kameran är saker som produktionen har styrt, till exempel att de vill att vi ska prata om vissa saker och leder oss i samtalen, så det blir ganska stelt ibland, men mycket sker ju spontant också. Jag tycker att jag visas rättvist, men att de vrider och vänder på det ibland.

Alice Pettersson beskriver sin upplevelse som något av det bästa hon gjort, samtidigt mådde hon inte särskilt bra mot slutet. ”Jag mådde inte jättebra. Man lever ju nästan i en bubbla när man är där”
Alice Pettersson beskriver sin upplevelse som något av det bästa hon gjort, samtidigt mådde hon inte särskilt bra mot slutet. ”Jag mådde inte jättebra. Man lever ju nästan i en bubbla när man är där” Foto: Thomas Kühnel

I början när de var fler tjejer på gården, tyckte Alice det var enklare rent känslomässigt. Mot slutet blev det svårare.

”Mådde inte jättebra”

– Jag mådde inte jättebra. Man lever ju nästan i en bubbla när man är där. När vi bara var två kvar blev det lite mer svartsjuka, om han tog med henne och inte mig till exempel. Det var lite jobbigt att inte veta vad han kände för oss och att man inte kunde styra något själv. Daniel var ändå väldigt rättvis mot oss båda och därför var det kanske extra svårt att veta hur det skulle bli.

Blev du kär?

– Jag kände mig småbetuttad och var intresserad av att se vad det vi hade kunde leda till.

På onsdag visas det avgörande avsnittet, där Daniel ska välja mellan Alice och Klara. Oavsett vad så är Alice stolt över sig själv och sin medverkan - och hade gjort om det alla dagar i veckan.

– Det är faktiskt det roligaste jag har gjort. Det har varit så lärorikt och jag har fått bättre självkänsla och självförtroende efter detta. Jag ångrar ingenting och har fått vänner för livet.

Trädgårdsfest och singeldejter för Bonde-DanielBonde söker fru-Daniel på sitt livs stora kärleksjakt: ”Man har växt i kläderna”Bonde-Daniels första val på gården: ”Svårt att avgöra över en natt”

Artikeltaggar

Bonde söker fruKärlekLidköpingLidköpings kommunNöje/KulturTV-serierTV4VaraVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.