Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens julklapp till sina anställda: ”Har gjort ett kanonjobb”

Publicerad:
Kommundirektör Anna Liedholm och kommunalråd Daniel Andersson (M) tycker det är viktigt att kommunen visar att man uppskattar sina medarbetare.
Kommundirektör Anna Liedholm och kommunalråd Daniel Andersson (M) tycker det är viktigt att kommunen visar att man uppskattar sina medarbetare. Foto: Mattias Olsson

Förra året fick de anställda i Essunga kommun 1000 kronor var att handla för i de lokala butikerna. Nu är det klart att kommunens julklapp till de anställda blir densamma även i år.

– Våra medarbetare har gjort ett kanonjobb, och det har varit ett speciellt år även i år. Vår organisation och våra medarbetare har utsatts för stora påfrestningar och utmaningar, vi är inte i något normalt läge. Därför vill vi visa vår uppskattning för våra medarbetare för deras extraordinära insatser, som varit lika stora i år som de var ifjol, säger kommunalrådet Daniel Andersson (M) om årets julklapp.

Även kommundirektör Anna Liedholm tycker det är viktigt att kommunen visar sin uppskattning.

– Syftet med detta är att kunna visa vår uppskattning för våra vardagshjältar som nu har prövats på det här extraordinära sättet under så lång tid. Behovet av att på ett konkret visa vår uppskattning var jättestort förra året när pandemin var väldigt påtaglig. Men det har varit lika viktigt att visa samma uppskattning i år. Inte minst för uthålligheten att orka hålla i och hålla ut, säger Anna Liedholm.

Normalt sett brukar de anställda även ha en årlig julfest. Men precis som förra året kommer den att vara inställd med anledning av pandemin. Vilket är en anledning till att man ger de anställda 1 000 kronor i presentkort även i år.

– Visst hade det varit kul om julklappen kunde varit en överraskning och något annat än förra året, men med pandemin så är möjligheterna ganska begränsade. När vi hade värderat de olika alternativen landade vi i att årets julklapp blev samma som förra året. Tidigare år har själva julfesten varit en stor del av själva presenten, men den går ju inte att ha i år heller, säger Liedholm.

Liedholm menar att presentkortet blir lite av en win- win situation.

– Vi visar vår uppskattning till våra medarbetare, men att vi får en form av extra mervärde då vi på det här viset i någon mening också kan visa vår uppskattning till vårt lokala näringsliv, säger Anna Liedholm.

Presentkortet ges till de som är tillsvidareanställda i kommunen.

Artikeltaggar

Anna LiedholmDaniel AnderssonEssunga kommunJulNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.