Hoppa till huvudinnehållet

Vinstsviten slut för Lidköping

Publicerad:
Lidköping förlorade mot Skara IK
Lidköping förlorade mot Skara IK

Matchen mellan hemmalaget Lidköping och gästande Skara IK slutade 2-3 (1-1, 1-1, 0-1). Därmed tog Lidköpings svit med nio raka segrar i HockeyTrean södra B slut på fredagen. Förlusten var den första i serien för Lidköping.

Skara IK:s tränare Viktor von Haugwitz tyckte så här om matchen:

– Typiskt derbymatch, mycket fram och tillbaka i de två första perioderna. Vi kontrollerade tredje perioden och vann rättvist.

Segermålet för Skara IK stod Alexander Yacob för 12.38 in i tredje perioden.

Segern var Skara IK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Lidköping inledde bäst och tog ledningen genom Edvin Eriksson efter 7.01, men Skara IK kvitterade genom Simon Samuelsson efter 14.46. Skara IK gjorde 1-2 genom Alexander Yacob efter 12.15 i andra perioden.

Lidköping kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Johan Wiklund efter 12.26. 12.38 in i tredje perioden slog Skara IK:s Alexander Yacob till på nytt på pass av Dennis Walette och Alexander Johansson och avgjorde matchen. 2-3-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Lidköping ligger kvar på andra plats i tabellen, och Skara IK på femte plats.

Nästa motstånd för Lidköping är Skillingaryd. Lagen möts söndag 5 december 16.00 i Ishallen Lidköping. Skara IK tar sig an Tidaholm borta tisdag 7 december 19.30.

Artikeltaggar

HC LidköpingHockeyTrean södra BIshallen LidköpingIshockeySkara IK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.