Hoppa till huvudinnehållet

Han blev årets företagare – fick priset för andra gången

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@nlt.se
Peter Welin, Essunga plantskola, blev årets företagare i Essunga kommun 2021.
Peter Welin, Essunga plantskola, blev årets företagare i Essunga kommun 2021. Foto: Mattias Olsson

I förra veckan tilldelades Peter Welin, Essunga plantskola, priset som årets företagare i Essunga kommun. Ett pris han nu får för andra gången.

– Det känns bra att vi blir uppskattade för det jobb vi har gjort under året, det är kul att andra ser vårt arbete också, säger Peter Welin.

Welin är själv nöjd med det jobb som plantskolan gjort under året.

– Vi har lyckats väldigt bra. Det har varit bra efterfrågan på våra växter under året. Folk har lagt mycket tid på sin trädgård. Det har varit ett bra och stabilt år. Så vi är nöjda med året. Efterfrågan har hållit i sig. Många andra branscher har tagit mycket stryk under pandemin, medans vi kanske gått stärkta.

När han under torsdagskvällen fick ta emot priset blev det en stor överraskning för Welin. Särskilt eftersom han vunnit priset en gång tidigare, 2005.

– Eftersom jag vunnit tidigare blev jag väldigt överraskad när de ropade upp mitt namn. Men det var väldigt glädjande och en trevlig överraskning.

Det har gått några dagar sedan du vann priset. Har du hunnit fira?

– Vi hade personalfest i söndags, där personalen fick ta med sina anhöriga. Nu fanns det anledning att fira dubbelt. Det var planerat sedan innan. Men nu fanns det som sagt en extra anledning att fira.

Welin är noga med att lyfta fram sin personals delaktighet.

– Det här är ju inte något som bara jag har gjort utan något vi gjort gemensamt, vilket är viktigt att framhålla.

I motiveringen kunde man bland annat läsa ”Peter Welin har genom sitt strategiska tänkande, mångsidighet, driftighet samt goda ledaregenskaper, utvecklat Essunga Plantskola AB till ett växande företag med hög kvalitet, service, välutbildade medarbetare och nöjda kunder”.

– Det får man vara glad för. Kul att de tycker så. Att jag vågar satsa, och tänka i lite nya banor kanske är anledningen till att jag fått priset mer än en gång, säger Welin.

Rekordår för Essunga Plantskola: ”Låg i tiden”
Peter Welin är övertygad om att 2022 blir ett spännande år för Essunga plantskola.
Peter Welin är övertygad om att 2022 blir ett spännande år för Essunga plantskola. Foto: Mattias Olsson

Welin hoppas och tror att även framtiden ska vara ljus för plantskolan. Man har byggt nya lokaler som nu står klara, och som man hoppas kunna ha stor nytta av framöver. Under 2022 ska man även starta upp en biokolsanläggning. Dessutom firar företaget 85-års jubileum nästa år.

– 2022 borde bli ett spännande år där många roliga saker kommer att ske, säger Peter Welin.

Artikeltaggar

EssungaEssunga plantskolaNyheterPeter WelinÅrets Företagare

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.