Hoppa till huvudinnehållet

Ny dag - ny seger för Laik: ”Skönt med killar som gör mål”

Publicerad:
Efter sina två mål mot Ljusdal gjorde Linus Hagman tre nya mot Unik.
Efter sina två mål mot Ljusdal gjorde Linus Hagman tre nya mot Unik. Foto: Thomas Kühnel

Två segrar på två dagar. Det blev en härlig helg för Laik som efter promenadsegern mot Ljusdal fick det mycket svettigare mot Unik.

– Vi fick jobba hårt och är riktigt nöjda att vi kommer iväg med två poäng idag, säger tränaren Jesper Bryngelson.

Trots att man kanske var lite tröttkörda efter segern mot Ljusdal i lördags kunde Laik ta en ny vinst på söndagen. Motståndet den här gången var Uppsalalaget Unik.

– Vi möter ett ganska bra lag tycker jag. Vi fick jobba hårt och är riktigt nöjda att vi kommer iväg med två poäng idag, säger Laiks tränare Jesper Bryngelson.

Till skillnad från den övertygande segern i lördags blev matchen mot Unik mycket svettigare. Laik hade en tremålsledning när det bara var dryga minuten kvar av fulltid.

Men med två sena mål av gästerna medger Jesper Bryngelson att han blev nervös.

– Det blir man ju lite. De målen i slutet tillkommer ju efter lite kalabalik och de får ju en hörna som (Anton) Sandsjö gör en jätteräddning på.

Stabilt målskytte

Jesper Bryngelson vill hylla hela laget, för helgens båda insatser.

– Två riktigt bra prestationer, framförallt igår mot Ljusdal. Då gjorde vi en riktigt bra insats i 90 minuter plus stopptid. Idag är vi tända och håller ihop det bra, även om vi spelat två matcher på raken.

Det är lagets defensiva spel som Jesper Bryngelson framförallt är nöjd med, men han säger också att det är skönt att spetsen Linus Hagman sätter dit bollarna i motståndarens nät.

– Vi har både VP (Victor Petersson) och Linus (Hagman) som har gjort sina mål och det är alltid skönt att känna att man har sina killar som gör mål varje match. Samtidigt har vi duktiga killar som bäddar upp för det också.

Första-tjing på Anton

Målvakten Anton Sandsjö, som alltså fick göra en avgörande räddning i slutsekunderna för Laik idag, ska nu börja växelspela med Villa.

– Jag och Anton, och även jag och Johan Sixtensson, har suttit ner och kommit överens om hur vi ska göra. Det kommer inte vara några bekymmer, Anton kommer träna med oss och med Villa. Han kommer stå med Villa när de har match och med oss när vi har match, säger Jesper Bryngelson och lägger till:

– Det är kul att vi kan hjälpas åt.

Jesper Bryngelson säger att det inte kommer bli några problem och att spelschemat ser ut på ett sätt som gör att Laiks och Villas matcher inte kommer att krocka på några veckor framöver.

Och om matcherna skulle krocka?

– Då har vi första-tjing på Anton.

Anton Sandsjö blev matchhjälte för Laik, nu väntar spel med Villa.
Anton Sandsjö blev matchhjälte för Laik, nu väntar spel med Villa. Foto: Thomas Kühnel
Matchfakta

Bandy

– Allsvenskan

Lidköpings AIK - Unik Bandy

6-5 (4-2)

0-1 Teo Eklund (3), 1-1 Linus Hagman (8), 2-1 Tobias Augustsson (12), 3-1 Linus Hagman (22), 4-1 Victor Petersson (31), 4-2 Hannes Kanbjer (40), 4-3 Johannes Häggström (60), 5-3 Linus Hagman (75), 6-3 Oliver Hellgren (83), 6-4 Johannes Camilton (89), 6-5 August Elebring (93).

Hörnor: 11-10.

Utvisningar, Laik: 0. Unik: 2x10.

Domare: Oscar Bengtsson.

Artikeltaggar

BandyLidköping AIK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.