Hoppa till huvudinnehållet

POLISRONDEN: Kvinna blev slagen inför sina barn – man anhållen

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

ONSDAG 20.55

VARA: En bilist i dryga 50-årsåldern stoppas vid Prästkragen på E20. Den manlige föraren misstänks vara påverkad av narkotika och blir således misstänkt för drograttfylleri.

19.54

JÄRPÅS: En anmälan om stöld upprättas. En kvinna ska ha blivit bestulen i sitt hem av en närstående. Det är dock oklart vad som stals. En man i 20-årsåldern misstänks för brottet.

19.48

VEDUM: Larm inkommer om ett bråk i en bostad i utkanten av Vedum. En man i 40-årsåldern ska ha slagit sönder delar av bohaget. Ingen patrull skickas till platsen och det skrivs heller ingen anmälan.

19.46

LIDKÖPING: Polisen larmas till en adress i de centrala delarna av staden. En man i 45-årsåldern har misshandlat en kvinna inför deras gemensamma barn. Kvinnan lyckades ta sin flykt till en familjemedlem. Hon behövde inte uppsöka sjukhus för sina skador. Mannen hämtas till förhör och blir senare anhållen misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

19.05

SKARA: En kvinna på Valhallagatan fimpar en cigarett i en papperskorg som leder till rökutveckling i trappuppgången. Kvinnan, som är i 60-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

17.19

LIDKÖPING: En berusad man i 70-årsåldern hotar sin sambo till livet på Östbygatan och grips av polisen. Mannen misstänks för olaga hot men är så pass berusad att han får förhöras vid ett senare tillfälle.

16.04

SKARA: En man i 25-årsåldern grips av personal på Ica Munken när han försöker stjäla varor till ett okänt värde. Mannen misstänks för ringa stöld.

14:43

En man i 20-årsåldern misstänks för ringa stöld på Ica Munken i Skara .

TISDAG 22.03

VARA: En man i 35-årsåldern blir misstänkt för ringa narkotikabrott och omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Det har förekommit ett bråk i en lägenhet på Storgatan och när polisen anländer påträffas mannen.

20.50

LIDKÖPING: En kraftigt berusad person anträffas på resecentrum. Det rör sig om en man i 70-årsåldern. Mannen omhändertas och får sova ruset av sig i arresten.

20.47

SKARA: En hyresvärd kontaktar polisen som hamnat i en dispyt med en hyresgäst. Under samtalet med en operatör hörs ett skrik från inringaren då han får ett slag av hyresgästen. En anmälan om misshandel har upprättats och det finns en utpekad gärningsperson.

14.50

SKARA: Två personer har varit inne i domkyrkan och stulit ljus. Hur många ljus som stals och värdet på ljusen är okänt. Enligt polisen ska det röra sig om ett relativt ringa värde.

12.44

GÖTENE: En berusad person i 50-årsåldern påträffas vid Coop. När polisen kommer till platsen omhändertas personen och förs till arresten för tillnyktring.

06:38

SKARA: Räddningstjänsten larmas till en lägenhetsbrand på Brunsbogatan i Skara efter att en katt vält ner ett ljus i en papperskorg. Det här leder till att det bildas mycket rök i lägenheten. Ägaren bränner enligt polisen fingrarna när hen försöker släcka branden och förs till sjukhus med lindriga skador.

05:24

KÄLLBY: Räddningstjänsten kallas till Björngårdsvägen i Källby, där en bil som står parkerad i en garagelänga börjat brinna. Branden sprider sig till den fristående garagelängan och tre av de tio carportarna brinner samt flera bilar. Branden släcks och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Det är under tisdagsmorgonen fortfarande oklart vad som orsakat branden.

00.10

GRÄSTORP: Polisen larmas till en adress i kommunen där en man ska ha utdelat ett slag mot en kvinna han har en relation med. En anmälan om ringa misshandel upprättas.

MÅNDAG 14.15

VARA: På riksväg 47 i höjd med Helås stoppas en bilist. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, blir misstänkt för olovlig körning.

11:50

LIDKÖPING: En privatperson ringer till polisen för att berätta att den bil hen tidigare anmält stulen nu återfunnits i Gamla stan i Lidköping.

11:32

LIDKÖPING: Polisen stoppar en bil där föraren, som är i 35-årsåldern, verkar narkotikapåverkad. En anmälan om drograttfylleri upprättas.

SÖNDAG 22:28

VEDUM: Ett basebollträ stjäls vid ett inbrott i en bostad i Vedum. Tjuven har tagit sig in i via ett fönster. Under måndagsmorgonen var det fortfarande oklart vad som stulits vid inbrottet.

22:34

LIDKÖPING: Polisen kallas till en bostad i Stenhammar där någon gjort inbrott genom att ta sig in via ett fönster. Under måndagsmorgonen var det fortfarande oklart om något stulits vid inbrottet.

15.33

EGGBY: Inbrott i ett garage på Öglundavägen. Rutor är krossade och däck är stulna.

14.51

SKARA: En personbil kör i diket på Storsvängen vid Skaraborg. Några personskador uppstår inte, men föraren får böter eftersom fordonet inte hade vinterdäck.

13.53

VARA: Skadegörelse efter ett verbalt relationsbråk. En kvinna gör sönder en TV.

01.56

LIDKÖPING: På Annagatan har en okänd person kastat en sten genom ett fönster till en bostad. En anmälan om skadegörelse upprättas.

01.46

LIDKÖPING: Fyra personer är inblandade i ett bråk utanför en av krogarna i Gamla staden. Två av dem anmäler varandra för misshandel. Ingen person kommer till allvarlig skada.

01.00

SKARA: Polisen stoppar två ungdomar i 18-årsåldern som färdas på moped. Den misstänks gå för fort och det skrivs en anmälan om olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

LÖRDAG 22.28

LIDKÖPING: Polisen får påringningar om buskörning och hög musik vid parkeringen intill Läckögrillen. Ingen är kvar på platsen när polisen anländer.

21.07

VARA: Polisen stoppar en A-traktor på Heljevedsvägen. Fordonet misstänks gå för fort och tas därför i beslag. Den unge föraren är misstänkt för olovlig körning.

19.12

GÖTENE: Två män i 20-25-årsåldern grips och blir senare anhållna, efter att ha tagit sig in i en bostad i centrala Götene. Enligt polisen användes någon form av tillhygge och bland annat en dörr slogs sönder. Männen är misstänkta för skadegörelse och grovt olaga hot.

15.33

LIDKÖPING: En kraftigt berusad kvinna född 1990 är nära att ramla ner i vattnet. Allmänheten har koll på henne innan polis kommer till platsen och omhändertar kvinnan.

14.15

LIDKÖPING: Patrull kontrollerar en förare född 1947 på Åhlénsparkeringen. Han blåser positivt och det blir grovt rattfylleri.

10.06

VARA: Personal på Willys ser en man född 1989 stoppa ner kött i en väska. Vid konfrontation lämnar mannen butiken och lämnar kvar väskan i butiken. Han har dock passerat sista betalningsmöjlighet och misstänks därför för ringa stöld. Mannen har också varit så pass onykter så han har fått vila upp sig inne på polisstationen.

10.00

OTTERSTAD: Vid en trafikkontroll blåser en förare positivt, men ytterligare en kontroll inne på stationen visar ett lägre resultat och föraren släpps utan anmälan.

Artikeltaggar

Brott & blåljusPolisenPolisrondenVästra Götalands län

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.