Hoppa till huvudinnehållet

Utbo fick sparken – så mycket kan hon få i fallskärm: ”Finns ingen praxis”

Publicerad:
Reporter Jenny Åberg
Jenny Åberg
jenny.aberg@mariestadstidningen.se
På måndag inleds förhandlingar mellan Mariestads kommun och Karin Utbo. Frågan är om och hur stort ett eventuellt avgångsvederlag blir.
På måndag inleds förhandlingar mellan Mariestads kommun och Karin Utbo. Frågan är om och hur stort ett eventuellt avgångsvederlag blir. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Allt från en halv miljon till nästan tre miljoner kronor. Så stort kan avgångsvederlaget bli för Mariestads socialchef Karin Utbo. Summan beror på utgången av förhandlingarna och hur mycket kommunen har på fötter för avskedandet.

Vad som ligger bakom att Mariestads kommun valt att sparka Lidköpingsbon Karin Utbo är fortfarande höljt i dunkel. Men säkert är att det krävs ”skäl för avskedandet”. Det regleras i LAS, lagen om anställningsskydd, som socialchefen omfattas av.

– Oavsett om det handlar om ett avskedande eller en uppsägning måste arbetsgivaren kunna bevisa det man påstår är skäl för att avsluta anställningen, säger Ledarnas chefsjurist Sara Kullgren.

Karin Utbo får lämna jobbet som socialchef: ”Förtroendet är borta”Så kommenterar Karin Utbo avskedet: ”Förtroendet måste vara dubbelriktat”

Inte skäl nog

Hon förklarar att det krävs ett grovt åsidosättande i anställningen för att bli avskedad och då räcker det inte att arbetsgivaren säger att ”förtroendet är förbrukat”.

– Det är inte vare sig skäl för avskedande eller saklig grund för uppsägning. Arbetsgivaren måste tala om vad som gör att man inte längre har förtroende för den anställde.

Samtidigt är det svårt för den anställde chefen att arbeta kvar i en sådan situation, konstaterar Sara Kullgren:

– Då kan det vara lika bra att avsluta anställningen.

Vad som händer sedan brukar avgöras i fackliga förhandlingar mellan arbetsgivaren och arbetstagaren eller dennes fackförbund, i detta fallet Mariestads kommun och Akademikerförbundet SSR.

Sara Kullberg, chefsjurist hos fackförbundet Ledarna, förklarar att det kan vara smidigare för en kommun att lösa en arbetstvist genom en ekonomisk uppgörelse.
Sara Kullberg, chefsjurist hos fackförbundet Ledarna, förklarar att det kan vara smidigare för en kommun att lösa en arbetstvist genom en ekonomisk uppgörelse.

Om parterna inte kommer överens går förhandlingen vidare till central nivå och därefter till arbetsdomstolen om tvisten inte lösts.

Flera miljoner

Men att processa kostar tid och kraft och för kommunen kan det vara smidigare att lösa situationen med en överenskommelse om ekonomisk kompensation, ett avgångsvederlag.

– Det finns ingen praxis för hur stor ersättningen brukar vara. Det beror på vad som lett fram till att arbetsgivaren vill avsluta anställningen, säger Sara Kullgren.

Om Mariestads kommun skulle ha gott om bevis för att socialchefen betett sig felaktigt lär avgångsvederlaget bli lägre, finns det brister i skälen till avskedandet kan det bli högre.

– I en förhandling är allt tillåtet, konstaterar Sara Kullgren och förklarar att den ekonomiska ersättningen kan bli allt från ett par månader upp till tre årslöner.

I Utbos fall är månadslönen 75 500 kronor och tre årslöner motsvaras alltså av 2,7 miljoner kronor. Lägger man till arbetsgivaravgiften som är 31,42 procent kan kostnaden för skattebetalarna bli totalt drygt 3,5 miljoner.

Politiska skäl?

Sara Kullgren förklarar att det kan vara så att man väljer att avskeda istället för att säga upp, trots att skälen endast räcker till en uppsägning.

– Det är inte helt ovanligt att arbetsgivare gör så. Under tvistetiden måste arbetsgivaren betala ut lön vid en uppsägning, men inte vid ett avskedande.

Hon menar också att det inte alltid finns arbetsrättslig grund till att chefer inom politiska organisationer tvingas bort.

– Det kan finnas politiska incitament för att man går ut i massmedia och hänger ut chefer. Då kanske man inte kan motivera ett avslut av en anställning med arbetsrättsliga skäl. Då kan det vara svårt att få gehör för en överenskommelse, eftersom politiker upplever att de måste blotta sig.

Artikeltaggar

Akademikerförbundet SSRKarin HellgrenKarin UtboLedarnaMariestads kommunMariestads kommunSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.