Student från Götene har chansen att vinna SM

Publicerad:
Samuel Lundell, som pluggar på Högskolan i Skövde, tävlar i SM i entreprenörskap och affärsutveckling. Foto: Privat/Arkiv

Götenebon Samuel Lundell, 21, har gått vidare till SM-semifinal i entreprenörskap och affärsutveckling.

– Man kan ju alltid hoppas på final, men samtidigt gäller det att vara ödmjuk.

För några veckor sedan skrev NLT om att han och studiekamraten Rasmus Ahlblom på Högskolan i Skövde ligger bakom tjänsten Logilu där de erbjuder kostnadsfria övningar inom ekonomi och juridik.

Nu ställer de upp i en tävling som arrangeras av arbetsgivarorganisationer och fackorganisationer.

– Det började med att några klasskompisar tipsade om att man kunde anmäla sig till tävlingen, så då sökte jag och Rasmus eftersom man tävlar i lag, två om två. Vi tänkte att det här passade oss som handen i handsken eftersom vi är nystartande egenföretagare med en innovativ affärsidé, berättar Samuel Lundell.

Götenepolitiker ligger bakom ny tjänst: ”Studenterna sparar många tusenlappar”

Affärsidéer ”pitchas”

Under antagningsprocessen, där det i mångt och mycket gällde att ”pitcha” affärsidéer på kort tid, gick det minst sagt bra.

– Det var blandade uppgifter. En fråga handlade om hur man ska hjälpa unga människor i utsatta områden. Då fick vi tio minuter på oss att förbereda en idé och sedan presentera den. Det och flera delar i processen gjorde att juryn bestämde sig för att vi skulle gå vidare.

Det blev en biljett till semifinalen som äger rum i Stockholm 18-19 november. Där väntar olika tävlingsmoment för duon och därefter plockar juryn ut två lag som går vidare till finalen.

Ödmjuk inställning

Lundell har en stark tro om att det kan gå vägen i semifinalen, men har samtidigt en ödmjuk inställning inför uppgiften.

– Av det lilla vi har sett på utskicken kommer det tävlande från KTH och Lunds universitet, så det verkar vara ytterst kompetenta mottävlande.

Vad har du för framtidsdrömmar när det gäller yrkeslivet?

– Jag är relativt öppen måste jag säga eftersom det finns så många spännande branscher och yrken. Tidigare var det antingen inom revision eller livsmedelsindustrin, men det har breddats ytterligare tack vare det jag fått lära mig under högskoletiden.

Artikeltaggar

GöteneHögskolan i SkövdeNyheterSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare