Hoppa till huvudinnehållet

Fostrade i Lidköping – nu möts de i allsvenskan: ”Pressen ligger på IFK”

Publicerad:

De lirade fotboll tillsammans i Lidköpings FK. Nu spelar 26-årige Axel Lindahl i Degerfors och 24-årige Gustaf Norlin i IFK Göteborg. I kväll möts de i allsvenskan, i en match som i stor utsträckning handlar om att rädda nytt kontrakt. NLT ställde tre frågor till Lidköpingskillarna inför bataljen på Stora Valla.

Axel Lindahl - hur ska det bli att ställas mot Gustaf?

– Det blir förstås superkul! Vi har varit i olika divisioner de senaste åren så jag tror att det här blir vårt första möte i seniorsammanhang. Förhoppningsvis får vi några dueller mot varandra på plan.

Axel Lindahl.
Axel Lindahl. Foto: Jeanette Dahlström

Vilket lag är favorit?

– Pressen ligger alltid på IFK. Det kommer bli en tight match, men jag tror att vi bärgar segern till slut.

Vad talar för att ditt lag spelar i allsvenskan nästa år?

– Vi har ett väldigt bra grundspel och skapar alltid målchanser. Det känns som att vi kan rå på samtliga lag i den här serien. Våra prestationer har varit väldigt bra den senaste tiden och fortsätter vi så kommer det att trilla in tillräckligt med poäng.

Gustaf Norlin.
Gustaf Norlin. Foto: Adam Ihse /TT

Gustaf Norlin - hur ska det bli att ställas mot Axel?

– Det ska bli kul att möta den gode Lindahl. Jag kommer inte ihåg sist vi var på planen samtidigt.

Vilket lag är favorit?

– Jag tycker ändå att med den form som vi är i så går vi in som favorit i matchen. Samtidigt har ju ”Degen” hemmaplan och den är ganska svårspelad, så det kommer att bli en tuff batalj.

Vad talar för att ditt lag spelar i allsvenskan nästa år?

– IFK Göteborg ska spela i allsvenskan. Så är det bara.

Mötet mellan Degerfors och IFK Göteborg ingår i den 26:e omgången av allsvenskan. Matchen har avspark klockan 19.00 i kväll, måndag.

Artikeltaggar

Axel LindahlFotbollGustaf NorlinLidköpingLidköpings FK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.