Hoppa till huvudinnehållet

Hastigheten ändras på E20 – och de vilda djuren får egen bro

Publicerad:
När hastigheterna höjs på E20 vill det till att djuren håller sig på rätt plats, vilket de får hjälp med via viltstängsel och en faunabro.
När hastigheterna höjs på E20 vill det till att djuren håller sig på rätt plats, vilket de får hjälp med via viltstängsel och en faunabro. Foto: Trafikverket

Snart blir det 80 km/h igen på E20 mellan Vilan och Dalaån, men till sommaren höjs hastigheten till 100 km/h.

Vid ombyggnationen av E20 har också en bro för vilda djur skapats, och den har redan använts.

E20 förbi Skara byggs ut till mötesfri landsväg med mitträcken, och detta görs för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. När utbyggnaden är färdig blir sträckan säkrare och smidigare, bland annat genom att korsningar med mötande i samma plan har byggts bort och hastigheten höjs då till 100 km/h.

Faunabro över E20 vid Skaraberg. Här kan vilda djur passera över vägen utan risk för varken sig själva eller trafikanter.
Faunabro över E20 vid Skaraberg. Här kan vilda djur passera över vägen utan risk för varken sig själva eller trafikanter. Foto: Trafikverket

Faunabron redan smyginvigd

En större passage för djur har byggts där E20 passerar Skaraberg i form av en faunabro. Faunabron blir en överfart för vilda djur som trängs ihop när hela sträckan förses med viltstängsel och de inte kan gå över vägen var som helst. Trafikverkets bedömning är att den biologiska mångfalden gynnas samtidigt som antalet viltolyckor minskas.

Faunabron har försetts med sidoskärmar som blockerar trafikens ljus och ljud. Till våren kommer bron att bli planterad med svenska växter som ska passa in i naturen och blir då färdigställd.

Trots att "överfarten” inte är helt klar har personal från Trafikverket kunnat se spår från bland annat rådjur och älg som börjat använda bron redan under byggskedet.

Spår från klövvilt, som älg och rådjur, har redan synts på djurens egen bro.
Spår från klövvilt, som älg och rådjur, har redan synts på djurens egen bro. Foto: Trafikverket

Tillbaka till 80 km/h i höst

Utbyggnaden av E20 sker i två etapper från trafikplats Vilan i Skara kommun till Ledsjö i Götene kommun och snart har etappen mellan Vilan och Dalaån nått en viktig milstolpe; barriärerna för trafikanterna tas bort och det blir smidigare att använda E20. Då höjs hastigheten till 80 km/h igen, i väntan på vårens beläggningsarbeten.

– Till sommaren 2022 är vi helt färdiga och då höjs hastigheten till 100 km/h mellan Vilan–Dalaån, menar Trafikverket.

Den andra etappen i utbyggnaden av E20 förbi Skara, mellan Dalaån och Ledsjö, har startat och trafiken på sträckan leds nu om. Detta betyder sänkt hastighet fram till sommaren 2022.

Hela det stora arbetet beräknas sedan vara klart sommaren 2023.

Artikeltaggar

E20GöteneLedsjöSkaraTrafikVägarbete

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.