Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Här öppnar kända hamburgerkedjan i Lidköping och Götene – premiär inom kort

Publicerad:
Reporter Jens Fritzson
Jens Fritzson
jens.fritzson@nlt.se

Den snabbt växande hamburgerkedjan Brödernas kommer att etablera sig i både Lidköping och Götene.

– Vi öppnar på båda ställena före årsskiftet, bekräftar Tila Ivarsson, rekryteringsansvarig för Brödernas.

Brödernas Hamburgerrestaureng flyttar in i padelhallen vid Rörstrands.
Brödernas Hamburgerrestaureng flyttar in i padelhallen vid Rörstrands. Foto: Sören Turesson

Hamburgerkedjan, som grundades 2016, har restauranger i ett 40-tal svenska städer och är inne i en expansiv fas. Under året har restauranger öppnats i både Skövde och Mariestad.

– Det går undan. Vi kommer att öppna 22 restauranger till innan året är slut, vilket känns helt fantastiskt, säger Tila Ivarsson.

Hamburgerkedja på väg att satsa i Lidköping och Götene

Sedan tidigare har NLT rapporterat om att kedjan Brödernas är på gång att starta upp i Lidköping och Götene. Så blir det också.

Hyreskontrakt är skrivna och i Lidköping slår en restaurang upp i samma lokaler som Wap (We are padel) på Fabriksgatan håller till. När det gäller etableringen i Götene kommer hamburgerkedjan att finnas på Lundängsgatan och därmed ersätta Burger King.

– Vi tycker att det är jättekul att kunna erbjuda jobbmöjligheter, och mat och service i fler städer. Nu söker vi restaurangchef, kökschef, kökspersonal och serveringspersonal till båda ställena, säger Tila Ivarsson.

”Ännu mer attraktiv padelhall”

Sören Persson, som är hallansvarig, ser det som oerhört positivt att Bröderna etablerar sig i padelhallen i Lidköping.

– Det här var ett led i försäljningen av padelhallen till Wap som har stora visioner om att utveckla hallen och verksamheten. Det har förts diskussioner under lång tid och vi har bara hoppats att det ska bli verklighet, säger han.

Hamburgerkedjan ska hålla till där den gamla Leklandsrestaurangen låg.

– Det kommer att bli en fullskalig restaurang, vilket skapar en ännu mer attraktiv padelhall, inte minst med det goda rykte som Brödernas har. Min förhoppning är att restaurangen ska vara igång i mitten av december. Då kan vi ha en superbra kickoff när många är lediga från jobb och skola.

Brödernas ersätter Burger King i Götene.
Brödernas ersätter Burger King i Götene. Foto: Jens Fritzson
Hamburgerkedja på väg att satsa i Lidköping och Götene

Artikeltaggar

BrödernasGöteneLidköpingNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.