Hoppa till huvudinnehållet

Fjolårsmästaren tar upp jakten på bröderna Hansen

Publicerad:
Kevin Hansen slutade tvåa i helgens deltävling i rallycross-VM.
Kevin Hansen slutade tvåa i helgens deltävling i rallycross-VM.

En andraplats för lillebror Kevin - men missad pallplats för storebror Timmy.

Det blev bröderna Hansens facit när rallycross-VM rullade vidare i Belgien.

– Den här helgen har varit som banan. En berg- och dalbana, säger Kevin Hansen, som fick se fjolårsmästaren Johan Kristoffersson passera honom i resultatlistan.

Kevin och Timmy Hansen har skämt bort sina supportrar den gångna säsongen då bröderna från Götene har kört till sig segrar och pallplatser i parti och minut i rallycross-VM. När den sjätte deltävlingen i helgen avgjordes i Belgien blev det en andraplats för Kevin, 23, men ”bara” en fjärdeplats för Timmy, 29.

”Nära att passera”

– Det har varit som en berg- och dalbana. Vi lyckades att köra till oss en pallplats och i slutändan är det det som betyder mest, säger Kevin Hansen.

– Jag gjorde mitt bästa för att köra upp mig i finalen, med målsättningen att ta mig upp på pallen. Jag var så nära att passera Szabó (Krisztián, trea i loppet), men hans defensiva körning var utmärkt och vi lyckades helt enkelt inte, säger Timmy Hansen.

Portugal nästa

Vann deltävlingen i Belgien gjorde Johan Kristoffersson och därmed blandar sig fjolårets världsmästare nu på allvar in i sammandraget. Segern tar upp Kristoffersson på totalt 139 poäng i totalställningen, vilket är tre fler än Kevin Hansen.

Totalledare är däremot fortfarande Timmy Hansen, med sina 151 poäng.

Dramat i rallycross-VM rullar vidare redan den kommande helgen, då den sjunde deltävlingen avgörs i Portugal.

Fakta

Totalställning

1) Timmy Hansen, 151 poäng

2) Johan Kristoffersson, 139

3) Kevin Hansen, 136

4) Niclas Grönholm, 123

5) Krisztián Szabó, 108

Artikeltaggar

GöteneKevin HansenRallycrossTimmy Hansen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.