Hoppa till huvudinnehållet

Sängar för 450 000 kronor brann inne – nu jagar Daniel Wilson ny lokal: ”Jag är härdad”

Publicerad:
Daniel och Elliot Wilson betraktade förödelsen i Wilson Beds sänglager.
Daniel och Elliot Wilson betraktade förödelsen i Wilson Beds sänglager. Foto: Emma Hurtig

Sängar till ett värde av 450 000 kronor gick förlorade. Tiden efter den omfattande branden på Wilson Beds i Grästorp har varit tuff för ägaren.

– Jag är härdad. Det är inte det värsta som hänt mig, men det sved lite extra att inte ha lagret försäkrat, säger Daniel Wilson.

Drygt två veckor har passerat sedan den omfattande branden på Wilson Beds på Södergatan i Grästorp. Elden slukade det mesta i sin framfart och stora delar av lagret blev totalförstört.

Räddningstjänstens insatsledare Robert Hansen har tidigare berättat att det främst var glödbränder som härjade i lokalen.

– Det hade brunnit i en del sängar och det tog tid för oss att kasta ut alla 50 dubbelsängar med tillhörande bäddmadrasser, sade Robert Hansen till NLT den 27 oktober.

Efter branden inledde polisen en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Ingenting talar för att branden var anlagd, men ärendet fick en brottsrubricering för att händelsen skulle kunna utredas.

Wilson Beds efter branden den 26 september.
Wilson Beds efter branden den 26 september. Foto: Emma Hurtig

Enligt Michael Ståhlgren, förundersökningsledare på polisen, pågår utredningen och brottsrubriceringen är densamma.

– Vi inväntar fortfarande teknikernas undersökningsprotokoll. Det har brunnit mer på ett område i lokalen, men hur branden uppstått kan jag inte svara på i nuläget. Det är heller inte säkert att vi får svar på det. Bränder är svårutredda eftersom så mycket förstörs, säger Michael Ståhlgren.

Daniel Wilson, som äger Wilson Beds, har haft svårt att smälta konsekvenserna av branden. Han ser det som uteslutet att återvända till de gamla lokalerna igen.

– Den är förstörd. Gissningsvis har fastighetsägaren och försäkringsbolaget att göra i flera månader innan den har renoverats. Både väggar och tak har rivits ut i lokalen. Jag kan inte vänta så länge, min verksamhet måste fortsätta, säger Daniel Wilsson.

”Ska nog lösa sig”

Redan tre dagar efter branden lade Daniel Wilson en beställning på 47 sängar. Leveranstiden är på mellan fem och sex veckor, men var dessa sängar ska förvaras är skrivet i stjärnorna.

– Jag har lokaler i både Lidköping och Skövde, men sängarna behöver finnas i Grästorp. Jag vill ha en lokal där jag kan ha både ett showroom och ett lager. Det ska nog lösa sig på något sätt. Det brukar göra det i slutändan.

Lägenheterna ovanför evakuerades, restaurangen blev rökskadad och Wilson Beds fick hela lagret förstört i branden.
Lägenheterna ovanför evakuerades, restaurangen blev rökskadad och Wilson Beds fick hela lagret förstört i branden. Foto: Emma Hurtig

Ekonomiskt har branden blivit dyrbar för Daniel Wilson.

– Jag har förlorat omkring 450 000 kronor på det här. Men vad ska jag göra? Det är bara att kämpa på och tro på att det blir bättre.

Du har tidigare berättat att sänglagret var oförsäkrat. Vad var anledningen till det?

– Jag tänkte aldrig på att det skulle kunna brinna. Jag har haft radiobutiker tidigare och då var det självklart att ha det försäkrat. Om någon skulle stjäla en säng skulle det bara bli bra radioreklam i stället. Men nej, en brand hade jag inte ens haft en fundering på.

Branden på sänglagret kunde ha fått ett allvarligare förlopp: ”Risk att hela byggnaden brunnit ner”Asian garden tvingas hålla stängt efter branden: ”När restriktionerna släppt hände detta”

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBränderGrästorpNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.