Hoppa till huvudinnehållet

Dillchips bland grillchipsen – Ica larmar

Publicerad:
Ica återkallar sina grillchips.
Ica återkallar sina grillchips. Foto: Ica

Under måndagen återkallade Ica sina egna grillchips på grund av kontaminering – i form av dillchips.

Återkallelsen gjordes för att dillchipsen innehåller allergenen mjölk som då inte står med om de ligger i en grillchipspåse. För de som inte är allergiska mot mjölk finns det inga risker med att äta chipsen.

Alla som köpt produkten Ica Grillchips 275g, med bäst före datumet 18-02-2022 uppmanas att lämna tillbaka den, reklamera den på ica.se eller ringa Icas kundkontakt.

Ica beklagar händelsen och skriver i ett pressmeddelande att de ska utreda incidenten.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Artikeltaggar

IcaMat och dryckNäringslivSverige

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.