Hoppa till huvudinnehållet

Rou Nouz redo att äntra scenen igen

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Rou Nouz återförenades och spelade på Ljusfestivalen 2019. På lördag har de sin första spelning efter pandemin, i Skövde denna gång.
Rou Nouz återförenades och spelade på Ljusfestivalen 2019. På lördag har de sin första spelning efter pandemin, i Skövde denna gång. Foto: Åsa Mwansa

I och med att pandemirestriktionerna börjar luckras upp kan fler och fler musiker ta sig upp på scenerna igen.

Bland dessa finns popbandet Rou Nouz.

På lördag gör den återuppståndna och Grästorpsbördiga gruppen Rou Nouz sin första offentliga spelning efter snart två år. Platsen blir denna gång på Bakgården vid Skövde Arena, för att senare i höst dyka upp i Ceasarstugan i Falköping.

Rou Nouz bildades i Skara på 80-talet och spelar i dag sina egna låtar som skrevs i bandets begynnelse.

1987 låg gruppen etta på den tyska Hitparade-listan med låten Erotic Girl. Bandet har arbetat flitigt i studio från 2019 och har under de senaste åren spelat in flera av låtarna som skrevs på 80-talet.

Den senaste releasen, In the rain, släpptes i slutet av augusti och har på fyra veckor streamats drygt 5 000 gånger. I november kommer en ny release med låten Love is just a game.

Rou Nouz består av Marita Geszti, Håkan Torpenberg, Stefan Bertilsson, Anita Fransson, Joakim Tellskog, Ulrika von Tell och Anders von Tell.

Artikeltaggar

Anders von TellGrästorps kommunHåkan TorpenbergMusikNöje/KulturSkövde

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.