Hoppa till huvudinnehållet

Tegnell: Inreseregler kan bli kvar i flera år

Publicerad:
Statsepidemiolog Anders Tegnell. Arkivbild.
Statsepidemiolog Anders Tegnell. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Restriktioner för inresa till Sverige kan mycket komma att vara kvar i flera år säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Dagens Nyheter.

– Jag tror att man kommer vilja se vaccinationsintyg vid resor länge. Det kravet kan mycket väl ligga kvar flera år, säger han

I slutet av månaden avvecklas de flesta covid-19-relaterade restriktioner i Sverige. Men reglerna kring inresa blir kvar, åtminstone oktober månad ut. Det betyder att icke-svenska medborgare som kommer från ett land utanför EU/EES eller Schweiz nekas inresa – ett antal undantag finns och ofta krävs ett negativt covid-test för att komma till Sverige från utanför EU.

Artikeltaggar

Anders TegnellCoronavirusetVaccinationVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.