Hoppa till huvudinnehållet

Väntan är över för Vara IBK: ”Laget som ska göra det i år”

Publicerad:
Anton Mellegård och hans Vara IBK inleder på lördag en ny division 2-säsong.
Anton Mellegård och hans Vara IBK inleder på lördag en ny division 2-säsong.

Förra säsongen fick ett abrupt slut.

Nu inleder Vara IBK en ny division 2-säsong.

– Det är tydligt att det är laget ska göra det i år, säger spelande tränaren Anton Mellegård.

Ja, det blir trotjänarna Anton Mellegård och Adam Jansson som agerar spelande tränarduo i Vara IBK den kommande säsongen. Med den pusselbiten på plats kan laget nu ta sikte på en ny intressant division 2-säsong.

– Det känns väldigt bra. Jag och Adam känner varandra väl, vi har ju spelat ihop i seniorsammanhang i tio år, säger Anton Mellegård och fortsätter:

– Det har inte varit självklart att fortsätta med innebandyn, men när förra säsongen fick ett så abrupt slut så blev det en motivation till att göra en till säsong.

Nytt ansvar

30-årige Mellegård blev pappa i fjol och har således haft fullt upp på hemmaplan under den period som innebandyn, på grund av coronapandemin, har legat på is. Nu är både han och resterande spelare i Vara IK laddade att mäta krafterna igen.

– Att få spela matcher igen är ju efterlängtat. Det ska bli väldigt kul att det drar igång på regelbunden basis, säger Anton Mellegård.

Att det blir ett ungt manskap som springer ut i Alléhallen i lördagens hemmapremiär mot Rydboholm kommer knappast som någon överraskning. Vara har fyllt på med forwarden Rasmus Edling från Grästorp, men i övrigt mest adderat spelare från de egna leden.

– Det blir en form av nystart efter det långa uppehållet, säger Anton Mellegård.

Kaptenen till Lidköping

På minuskontot finns inte minst duon Albin Lindahl och Tom Sällberg, som har lämnat för division 1-klubben IBK Lidköping. Den sistnämnde var lagkapten i Vara i fjol.

Tom Sällberg har bytt Vara mot Lidköping.
Tom Sällberg har bytt Vara mot Lidköping. Foto: Daniel Strandroth

– Sportsligt är det ett enormt stort tapp att bli av med Sällberg. Det går inte att ersätta honom med bara en enskild spelare, säger Anton Mellegård.

Vad blir nyckeln för att Vara ska göra en bra säsong?

– Tidigare har vi kunnat leva en del på individuellt skickliga spelare, men det är tydligt att det är laget ska göra det i år. Det är något som vi har tryckt på under försäsongen.

Är det rimligt att tro på en topp fyra-placering (kvalar uppåt)?

– Vi har inte satt någon riktig målsättning. Det är svårt att sia om serien.

Skara konkurrerar

En ny idrottshall är som bekant under byggnation i Vara, men för tillfället är det Alléhallen som gäller för Vara IBK - och där brukar ju laget vara svårslaget.

Även Skara IBK inleder på lördag sitt seriespel i samma division 2-serie. Där är det Skövde IBF på bortaplan som gäller i premiären.

Fakta

Division 2 Västergötland

Lagen (12): BK Halna, Borås IBF, IBK Tygriket 99, IBK Vänersborg, Rydboholms SK, Skara IBK, Skövde IBF, Smedjans IF, Stöpen IBK, Tranemo IBK, Vara IBK, Wårgårda IBK.

Premiärmatcher: Vara IBK-Rydboholms SK och Skövde IBF-Skara IBK, båda lördag 18 september.

Artikeltaggar

InnebandySkaraSkara IBKVaraVara IBK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.