Hoppa till huvudinnehållet

En av 14 restauranger i Sverige med en stjärna: ”Fantastiskt”

Publicerad:
Christofer Johansson, Hotell Borgholm. Michelinguiden
Christofer Johansson, Hotell Borgholm. Michelinguiden Foto: Louise Andersson

I måndags kväll stod det klart vilka nordiska restauranger som tilldelades en stjärna i den nya upplagan av Michelinguiden. Hotell Borgholm på Öland, som ägs av Christofer Johansson från Nossebro och Daniel Olsson från Vara, var en av dem.

– Det känns superhäftigt. Det är det största man kan uppleva som kock. Det kan väl jämföras med att ta en VM eller OS-medalj i ett stort mästerskap, så vi är enormt lyckliga, och det är fantastiskt roligt, säger Christofer Johansson, vd och kreativ ledare för Hotell Borgholm.

Som mest kan en restaurang ha tre stjärnor i Michelinguiden, vilket endast en svensk restaurang har. En stjärna innebär att restaurangen är: "en mycket bra restaurang i sin kategori". Fyra restauranger i Sverige har två stjärnor och 14 har en stjärna.

Redan när Christofer Johansson och Daniel Olsson i januari 2019 tog över, var förhoppningen om att få en stjärna i Michelinguiden.

– De tidigare ägarna Karin och Owe Fransson hade en stjärna de sista tre åren. Den tillhörde henne, så när hon sålde och vi tog över försvann också stjärnan. Redan där och då var vår målsättning att försöka vinna tillbaka stjärnan på egna meriter, och där är vi nu två och ett halvt år senare, vilket är helt fantastiskt, säger Johansson.

Nu när ni har nått målet, byter du fokus till ett nytt mål direkt, eller hur ser du på framtiden?

– Det gäller att vara i nuet och bejaka den uppmärksamheten och responsen som vi har fått, men annars rullar det på som vanligt, där vi måste fortsätta att leverera på samma nivå som vi alltid har gjort. Sedan fortsätter utvecklingen och resan. Vi jobbar med ett långsiktigt projekt som redan gett fina resultat. Nu ska vi njuta av stunden, sedan är det tillbaka till jobbet och fortsatt utveckling som gäller.

Ökar pressen nu när ni har fått en stjärna?

– Kraven ökar helt klart. Det finns en stor andel människor som bara åker runt till restauranger som är rankade i Guide Michelin och har bra koll på vad som krävs, så det ställer väldigt höga krav på oss givetvis.

Att driva en restaurang som fått en stjärna i Michelinguiden är en dröm Johansson haft länge.

– Det har alltid funnits i bakhuvudet eftersom det är det största man kan uppnå som kock. Det har funnits i bakhuvudet, även om det kanske inte alltid varit ett uttalat mål. Jag har alltid haft målsättningen att jobba med kvalitet och inte tumma på det, vilket belönade sig långsiktigt.

Christofer Johansson, Hotell Borgholm. Michelinguiden
Christofer Johansson, Hotell Borgholm. Michelinguiden Foto: Louise Andersson

Intresset för mat var något som Christofer Johansson upptäckte tidigt.

– Det har alltid funnits med. Jag har fortfarande mina föräldrar och syskon hemma i Nossebro, och det är de som har fått stå ut och provat alla konstigheter tidigt i livet. Jag har alltid haft ett stort intresse kopplat till mat och dryck och har alltid varit den som lagat mat till både vänner och familj, och det intresset kom tidigt.

Det var 2007 som Christofer Johansson flyttade till Grythyttan för att börja på restaurang- och hotellhögskolan där. Därefter har maten tagit honom till såväl USA, som Spanien och Gotland, innan han hamnade på Öland.

Han trivs bra på Hotell Borgholm där han är nu.

– Det är ett projekt som har en väldigt stor långsiktig potential och kunna uppnå stora framgångar, och detta är ett bevis på att vi är på väg åt rätt håll. Så det är spännande att vara med på den här resan.

Artikeltaggar

NossebroNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.