Hoppa till huvudinnehållet

Ny upphandling klar för utbyggnad av E20

Publicerad:
I vintras avbröts arbetet med utbyggnaden av E20 mellan Vara och Eling efter en konkurs, men nu har en ny entreprenör tilldelats projektet.
I vintras avbröts arbetet med utbyggnaden av E20 mellan Vara och Eling efter en konkurs, men nu har en ny entreprenör tilldelats projektet. Foto: Mats Rosqvist

Utbyggnaden av E20 pausades i mitten av december efter en konkurs och sedan dess har bygget stått still. Men nu har Trafikverket upphandlat en ny entreprenör.

Arbetet med utbyggnaden av E20 mellan Eling och Vara satte igång i augusti förra året, då flera förbifarter byggdes. När entreprenören gick i konkurs pausades arbetet, men avstängningar och förbifarter har varit kvar.

I början av 2021 gick Trafikverket ut med en ny upphandling och den är nu klar. Infrakraft Sverige AB har tilldelats projektet och kommer att återuppta arbetet under november.

Ny E20- byggare upphandlad - tar vid efter konkursen

Artikeltaggar

E20NyheterTrafikverketVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.