2022 års val: M beredd att samarbeta med alla - utom S

Publicerad:
Rasmus Möller (M), oppositionsråd i Lidköpings kommun. Foto: Thomas Kühnel

Moderaterna i Lidköping är beredda att styra kommunen efter nästa val i samarbete med alla partier - utom Socialdemokraterna.

Det uppger oppositionsrådet Rasmus Möller (M).

När Moderaterna i Lidköping kallade till presskonferens handlar det om upptakten till nästa års valrörelse.

– Det är ett år till nästa val. Det är en dag jag längtar efter. Det ska bli väldigt roligt, säger Rasmus Möller.

Han berättar att partigruppen kommer att omstöpa sitt valmanifest under tolv medlemsmöten och säger sig vara beredd att ompröva allt.

– Vi startade i går och var ett 40-tal deltagare.

Han passade på att tillkännage vallöftet att M är beredd att bilda både majoritets- och minoritetsstyre i kommunen, men att Socialdemokraterna inte kommer i fråga för samarbete. Det gör däremot Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

– Vi är beredda att förhandla med alla utom Socialdemokraterna.

Orsaken uppges vara att man upplever att S har brist på transparens, insyn och demokrati, de låga siffrorna på företagsklimatet samt att Lidköping hamnar efter i utvecklingen vad gäller näringslivet jämfört med andra kommuner i Skaraborg.

Partiet håller på att värva nya medlemmar som är beredda att ta tyngre poster i nämnder. De kommande två månader ska minst 15 nya kandidater presenteras, enligt Rasmus Möller.

– Vi vill bredda partiet med personer som har olika bakgrunder vad gäller intresseområden.

Artikeltaggar

Lidbeckska husetModeraternaPolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare