Hoppa till huvudinnehållet

Inga läktare på nya friidrottsanläggningen?

Publicerad:
Friidrotten behöver en ny anläggning när IP Framnäs flyttas.
Friidrotten behöver en ny anläggning när IP Framnäs flyttas. Foto: Daniel Strandroth

En träningsanläggning utan läktare – det är vad som föreslås för friidrotten när IP Framnäs flyttas. Det framgår av ärendehandlingarna inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde på torsdag.

När idrottsplatsen vid Framnäs flyttas för att ge plats för framtida sjönära bostäder behöver friidrotten en ny anläggning. Som NLT tidigare har berättat är inriktningen en placering nära Ågårdens idrottsområde och specifika platser som man ska ha tittat på är dels vid park-gata på andra sidan Mellbygatan, dels i området vid boulebanan.

Men det tycks inte bli en anläggning av samma slag som i dag med läktare, kiosk, omklädningsrum och förråd; det som föreslås i handlingarna inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde är istället en ren träningsanläggning utan kringbyggnader, vilket skulle sänka investeringskostnaden. Tanken är att de faciliteter som finns på närliggande Ågårdsområdet ska kunna nyttjas och att portabla läktare används vid behov.

Artikeltaggar

ÅgårdsområdetFramnäs IPFriidrottNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.