Går inte att hålla avstånd i skolan

Insändare
PUBLICERAD:
Dalängsskolan.
Foto: Thomas Kühnel

Just i detta nu befinner vi oss i en pandemi. Jag är en 15-årig kille som går i årskurs 9 på Dalängsskolan. I våra korridorer är det överfullt av människor och håller folk avstånd? Nej! Går det att hålla avstånd? Nej, eftersom ytan är så liten.

Det ända vi får höra i skolan är att vi ska hålla avstånd vilket jag helt och hållet håller med om. Fast jag själv som vill det kan också inse att det går inte för det är alldeles för mycket människor i skolan. Det gör så att vi inte håller avstånd och smittar ner varandra och blir sjuka.

Hur ska vi lösa detta då?

Jo, enligt min åsikt ska det bli distans igen. Men inte för årskurs 9 utan för 7 och 8. Säg att de är där varannan vecka, det skadar inte dem eftersom de inte har några nationella prov. Förra året hade jag distans varannan dag vilket också kan funka men det jag menar med är att antalet människor i skolan måste minska.

Visst, vi ungdomar kanske inte skadas så mycket av att få corona men att bli sjuk flera gånger är inte kul, du hamnar efter och måste jobba hemma när man inte har ork för man är sjuk. Därför om man bara tar tag i detta direkt så kommer antagligen smittan bland ungdomar minskas. Vilket vi vill.

Jag själv kan inte fatta att man väljer att istället för att dela upp skolans elever att vara i skolan vid olika tillfällen så antalet elever minskar per dag/vecka, väljer att trycka ihop över 500 människor tillsammans att andas och flåsa på varandra 5 dagar i veckan. Det säger sig självt att till slut blir folk smittade.

Detta är helt absurt och måste ändras direkt. Gör nåt!

Inför munskydd eller inför distans. Detta kommer inte hålla i längden utan smittan kommer bara att öka.

Besviken och irriterad elev

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.