Hoppa till huvudinnehållet

Väg 2504 stängs av - så länge är den avstängd

Publicerad:
Delar av väg 2504 kommer att stängas av.
Delar av väg 2504 kommer att stängas av. Foto: Mattias Olsson

Med start på måndag kommer delar av väg 2504 att vara avstängd. Anledningen är utbyggnaden av E20.

Avstängningen gäller från den 30 augusti till 12 september. Det är mellan E20 och Fåglum som vägen kommer att vara avstängd. Under tiden kommer trafiken ledas om norr ut via Fåglum och Barne Åsaka.

– Det hänger samband med utbyggnaden av E20. Det kommer att vara avstängt där nya E20 korsar väg 2504. Där ska det byggas en bro, och det vi ska göra nu är att förbereda för den, säger Marita Karlsson, projektledare på Trafikverket och fortsätter:

– Vi har sprängt tidigare, men har sparat närmast 2504 än så länge. Sedan ska vi också bygga en förbiledning, som trafiken kan gå på sedan, när det är dags att bygga bron. Så det är förberedande arbeten som vi gör den här gången.

Trafikverkets karta visar var vägen kommer att stängas av.
Trafikverkets karta visar var vägen kommer att stängas av. Foto: Trafikverket

Artikeltaggar

E20Essunga kommunFåglumNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.