Hoppa till huvudinnehållet

Klingade vackert i sommarkvällen

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Martin Fogel, Särestad-Bjärby kyrka
Martin Fogel, Särestad-Bjärby kyrka Foto: Emma Hurtig

Hänförd är ordet som beskriver onsdagens musik i sommarkväll.

Martin Fogel, den världskände gitarristen från Råda, spelade då i Särestads kyrka.

Gitarristen Martin Fogel fick applåder redan innan han ens rört vid sin gitarrs strängar, då han under onsdagskvällen framförde en varierad repertoar i Särestad-Bjärbys kyrka.

Under närmare en timme trollband han de 35 personer som satt som åhörare, med verk av bland annat Bach, Gary Ryan och den sydamerikanske tonsättaren Heitor Villa-Lobos.

– Vi är hänförda, du rör vid våra hjärterötter och jag tror att vi skulle kunna sitta hela natten och lyssna, sade kvällens komminister Katarina Björndahl efter det sista numret i programmet, Benga beat, som Martin Fogel själv beskrev som fyrverkeriartat.

Europa och Japan

Martin Fogel har examen från musikhögskolan i Göteborg samt Royal academy of music i London och har efter ett antal priser inom internationella tävlingar etablerats som en av Sveriges främsta gitarrister. Förutom uppträdande i Särestads kyrka spelar han också i resten av Sverige och i England, men även andra länder i Europa och Japan får konsertbesök av honom.

Kommande onsdag blir det något helt annat i pastoratets musik i sommarkväll. Då gästar Ingela och Ingmar Bäckström tillsammans med Håkan Torbenberg och Anders Björk Fridhems kyrka. Detta blir den näst sista konserten i sommarens musikprogram för i år.

Artikeltaggar

Grästorps kommunGrästorps pastoratKatarina BjörndahlMartin FogelMusikNöje/KulturSärestad

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.