Tågen på Kinnekullebanan ska rulla igen: ”Det har varit ovanligt mycket problem”

Publicerad:
”Nästa vecka är målsättningen att det ska återgå till normal trafik igen”, säger Västtrafiks presschef Kristian Lans.

Från och med den 16 augusti ska trafiken på Kinnekullebanan återgå till normal trafik.

– Vi beklagar de stora problem som har varit, säger Västtrafiks presschef Kristian Lans.

Under de senaste månaderna har endast tre av åtta tåg varit i bruk på Kinnekullebanan, vilket har orsakat inställda avgångar och ersättningstrafik med buss.

Detta har i sin tur skapat en frustration hos resenärerna, som uppmanats till att hålla koll via Västtrafiks app eller växel om resan kommer att genomföras eller inte.

– Det har varit ovanligt mycket problem, där vissa avgångar har ställts in akut medan andra har varit planerade. Men nästa vecka är målsättningen att det ska återgå till normal trafik igen.

Tagit tid

Kristian Lans berättar att vissa av trafikproblemen har berott på olika fel i fordonen, som motorfel eller reparation efter olycka - där några av problemen har varit mer komplicerade och därför krävt en längre reparationstid.

– Vi tittar just nu på hur vi kan säkra upp för framtiden så vi inte hamnar i samma situation igen, och vi beklagar de stora problem som har varit.

Tåg ur drift på Kinnekullebanan - tolv avgångar per dag ställs inFortsatta problem på Kinnekullebanan: ”Västtrafik råder mig ta taxi”

Artikeltaggar

KinnekullebananKollektivtrafikLidköpingNyheterTågtrafikVästtrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare