Hoppa till huvudinnehållet

Hansens vill inleda – och avsluta – på topp: ”Så redo för att slåss om segrarna”

Publicerad:
Bröderna Hansen, Timmy och Kevin, är laddade för en ny säsong av rallycross-VM.
Bröderna Hansen, Timmy och Kevin, är laddade för en ny säsong av rallycross-VM.

Nu drar den igång – den nya säsongen av rallycross-VM.

Med bröderna Hansen i spetsen, förstås.

– Vi har varit det mest framgångsrika rallycross-teamet i historien och vi planerar att avsluta med två nya titlar i år.

Coronapandemin har förskjutit den nya säsongen av rallycross-VM, men i helgen är det till slut dags. Redan på fredagen varvas motorerna upp, då den första av totalt nio deltävlingar inleds i Barcelona, Spanien.

På startlinjen står som vanligt motorbröderna från Götene - Timmy och Kevin Hansen.

– Jag hoppas vi kan vara med och slåss om segrar direkt från start, säger 29-årige Timmy.

– Vi har haft en väldigt positiv försäsong och jag har räknat ner dagarna till premiärhelgen, säger 23-årige Kevin.

Siktar på seger

Under fjolårets coronasäsong blev storebror Timmy trea i totalställningen, medan Kevin fick nöja sig med en femteplats. Nu siktar Göteneduon mot högre placeringar igen.

– Mitt mål i den första tävlingen är enkelt - att vinna. Jag är så redo att ge mig ut där och slåss om segrarna, säger Kevin Hansen.

Kevin Hansen.
Kevin Hansen.

– Jag hoppas vi kan vara med och slåss om segrar direkt från start. Om vi kan fortsätta med det under säsongens gång kan vi vara med och slåss om hela mästerskapet, säger Timmy Hansen.

Nya förutsättningar väntar

Årets säsong blir den sista med förbränningsmotorer. Från och med 2022 kommer bilarna i rallycross-VM att drivas helt på el.

– Vi har varit det mest framgångsrika rallycross-teamet i historien och vi planerar att avsluta med två nya titlar i år, säger Kevin Hansen.

Att bröderna i Hansen World RX Team ska kunna vara med och tampas i toppen i Barcelona finns det mycket som talar för. Minnena är ju goda, då storebror Timmy stod som slutsegrare där både 2019 och 2020.

”Känner mig trygg i det”

– Det har varit en lång väntan på det här och nu när vi till slut drar igång hoppas jag att jag kan få upp farten snabbt. Jag känner mig trygg i det, säger Timmy Hansen och fortsätter:

– Jokervarvet på banan, där farten ut är väldigt hög, ger möjligheter till några ovanliga strategier och gör det väldigt öppet. Så även om vår bil är snabb gäller det att vara smart för att prestera bra.

Timmy Hansen.
Timmy Hansen. Foto: Privat

Lillebror Kevin fyller i:

– Barcelona brukar vara en bana som passar våra bilar bra. Det är en bana som ofta skiftar karaktär under helgens gång, så du måste hela tiden jobba med bilens förberedelser.

Utöver Götenebröderna lär fjolårssegraren Johan Kristoffersson, samt Niclas Grönholm, bli toppnamn att räkna med under säsongen.

Höljes i augusti

Premiärtävlingen i Spanien är den första av totalt nio VM-deltävlingar, utplacerade under sju helger. Svenska Höljes står som värd den 20-22 augusti och säsongens sista deltävling körs i Portugal, den 23-24 oktober.

– Det blir en kortare säsong igen, men till skillnad mot 2020 vet vi om det på förhand. Då var det mer oväntat, säger Timmy.

– Vi vill inte upprepa några av fjolårets misstag och det känns som att vi är väl förberedda. Det kommer att bli en stor utmaning i år, men det är så det ska vara, säger Kevin.

Bröderna Hansen är redo.

Första racet kan starta.

Artikeltaggar

GöteneKevin HansenLidköpingRallycrossRallycross-VMTimmy Hansen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.