Hoppa till huvudinnehållet

Hoppas åter på en dansant höst

Publicerad:
Utöver dansundervisningen hinner Elisabeth Wolf också med att bedriva kennel i liten skala. Miniwolf heter den och hundarna i knäet heter Vilda och Indra.
Utöver dansundervisningen hinner Elisabeth Wolf också med att bedriva kennel i liten skala. Miniwolf heter den och hundarna i knäet heter Vilda och Indra. Foto: Emma Hjorth

Elisabeth Wolf är redo. I höst startar Jump and turns i Grästorp igen, efter att ha varit pandemistängd under våren.

– Det känns riktigt bra, jag är taggad, säger Elisabeth Wolf.

Omkring 40 elever i åldrarna tre till tolv år gick på dansskolan Jump and turns i Grästorp under höstterminen 2020 och lärde sig allt från balett till showdans.

När pandemin slog till fick de flytta från sin danslokal i kulturhusets Bellmansal eftersom kulturhuset stängde ner.

– Vi fick vara i kampsportens lokaler i några veckor, de var så himla snälla, berättar Elisabeth Wolf, grundare till skolan.

Föreställning i vinter

Även i kampsportslokalen fick de snart avbryta dansundervisningen. De allra yngsta barnen behöver ha en målsman med under lektionerna och det var inte möjligt om man skulle undvika smittspridning.

I höst är tanken att dansskolan för de yngsta eleverna åter ska hållas i kulturhuset. De äldre eleverna hamnar i Äventyrshallen.

– I slutet av terminen brukar vi ha en föreställning. Det är roligt för barnen att få visa vad de har lärt sig, och jag kommer försöka få hit några av mina äldre elever från Kungälv för att visa de yngsta att så här bra kan man bli. Det blir en morot för dem.

Hoppas på en höst full med hopp och snurrar

Saknar eleverna

Jump and turns finns både i Kungälv, Kungsbacka och Kärna, där Elisabeth grundade skolan för 14 år sedan. Före pandemiåret hade hela dansskolan 400 elever, i dag har skolan ungefär 300 elever, ett tapp på grund av pandemin som har gjort många försiktigare.

– Jag hoppas att eleverna kommer tillbaka. Jag har saknat dem, de ger så mycket kärlek, säger Elisabeth.

Artikeltaggar

Elisabeth WolfGrästorpGrästorp kampsportGrästorps kommunGrästorps kulturhusMeraNyheterSärestad

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.