Hoppa till huvudinnehållet

Rachel, 38, gör allt med sin hund – nu kör de rullskridskor ihop: ”Väldigt uppskattat”

Publicerad:
Reporter Felicia Stadling
Felicia Stadling
felicia.stadling@nlt.se
Så här ser det ut när Rachel Sazrrasriel från Fyrunga kör rullskridskor ihop med bästisen Batman.
Så här ser det ut när Rachel Sazrrasriel från Fyrunga kör rullskridskor ihop med bästisen Batman. Foto: Sören Turesson

Fyrungabon Rachel Sazrrasriels, 38, gör det mesta ihop med sin hund Batman. Nu har de påbörjat en ny hobby – att åka rullskridskor tillsammans.

– Vart jag än åker har jag med mig rullskridskorna. Att kunna dela det med Batman känns bra, säger Rachel.

Att ha en träningskompis är aldrig fel. Så tycker åtminstone Rachel Sazrrasriels, 38 år från Fyrunga utanför Kvänum, som nyligen introducerade rullskridskoåkning för sitt pälsbarn Batman som är en tio månader gammal Jack russel-blandning.

– Jag hade varit ute och rullat med några gamla derbykompisar och tänkte att detta skulle nog Batman uppskatta att få prova på, så vi åkte till Kristinedal och provrullade, vilket från början var uppskattat, berättar Rachel som åkt rullskridskor och rollerderby under flera år.

På Batmans villkor

När vi träffas vid Kristinedal i Saleby är det femte gången duon åker tillsammans. Det är Batman som drar Rachel i en sele och träningen sker helt efter Batmans villkor.

– Jag anpassar mig helt efter honom. Det är han som bestämmer. Hittills har det gått väldigt bra, han säger till när han tröttnar.

Att göra saker ihop med sina djur är självklart för Rachel, som berättar att djur alltid har varit en viktig del av hennes liv. Förutom Batman har hon katten Imp. De hjälper henne också att leva mer här och nu. Och får hon välja, är det djuren hon helst umgås med – inte människor, bortsett från sin sambo och närmaste familjen förstås.

Djur har betytt allt

– Jag har alltid suttit och pratat med hundar och djur hellre än med människor. De tar en för vem man är och dömer inte, finns där oavsett hur dåligt man mår och ljuger inte. Jag har blivit mobbad under hela min skoltid och det satte sina spår och gjorde så att jag tydde jag mig mer till djur, men så har det alltid varit. Djur har betytt allt för mig.

Därför blev det också extra tungt när Rachels tidigare hund och livskamrat Zóla dog 12,5 år gammal för cirka ett år sedan. Då blev Batman på sätt och vis räddningen.

Hjälpt med sorgebearbetning

– Det var min bebis, min familj. Så när hon gick bort var jag så ledsen och helt apatisk. Tanken var inte att skaffa en ny hund direkt, men så kollade jag på annonser och hittade honom och kände direkt att jag ville ha honom. När vi träffades och klickade så var det ingen tvekan. Han har varit till stor hjälp när det kommer till att bearbeta sorgen efter Zóla.

Hundar och djur överlag betyder allt för Rachel. ”Förstår mig på djur bättre än människor”, berättar hon.
Hundar och djur överlag betyder allt för Rachel. ”Förstår mig på djur bättre än människor”, berättar hon. Foto: Sören Turesson

Det märks tydligt att Rachel och Batman har en speciell kontakt. Att de trivs i varandras sällskap. Man blir glad av att se dem åka tillsammans på asfaltsvägen. Och glädje är också vad Rachel hoppas kunna sprida.

– Jag tycker det är viktigt att göra något så att folk blir glada, För min egen del blir jag alltid glad så fort jag ser en hund och det är alltid det jag tittar efter oavsett vad jag än hittar på. De gör livet så mycket bättre och mer värt, avslutar hon.

Artikeltaggar

FamiljHusdjurLidköpingPensionVegetarianism

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.