Hoppa till huvudinnehållet

Släpptes för misstänkt mordförsök - har häktats igen

Publicerad:
Reporter Håkan Johansson
Håkan Johansson
hakan.johansson@nlt.se
Mordförsöket i Margretelund inträffade på kvällen den 24 juni.
Mordförsöket i Margretelund inträffade på kvällen den 24 juni. Foto: Sören Turesson

Den unge man som misstänkt för mordförsöket i Margretelund i slutet av juni släpptes på fri fot i fredags - men i veckan har han häktats på nytt.

På kvällen fredagen den 24 juni attackerades en man i 20-årsåldern med ett stickvapen utanför Ica Supermarket i Margretelund i Lidköping och skadades allvarligt.

En vecka senare greps en man i övre tonåren, misstänkt för angreppet. I fredags begärdes han häktad vid Skaraborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Tingsrätten avslog dock häktningsframställan och tonåringen släpptes på fri fot. Ett beslut som åklagaren Mathias Johansson hade svårt att förstå:

– Tingsrätten gjorde en bedömning som jag varken delar eller förstår och som kan påverka utredningen på ett väldigt negativt sätt, sa han till NLT.

Beslutet överklagades till Göta hovrätt, som gick på åklagarens linje och i måndags beslutade att häkta mannen, vilket innebar att han frihetsberövades på nytt.

Beslutet var interimistiskt och senare i dag hålls en ny häktningsförhandling i Göta hovrätt, där den misstänkte och hans försvarare kommer att vara på plats.

I ett tidigare skede i utredningen satt en man i 20-årsåldern häktad, skäligen misstänkt för mordförsöket, men han är numera släppt.

Ny misstänkt - tonåring begärs häktad för mordförsök

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingMargretelund

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.