Starka resultat bakom flytt för Jordnära Miljökonsult

Publicerad:
Jordnära Miljökonsults vd Viktoria Lundborg tar över nyckeln till fastigheten på Tallhagsgatan 2 i Lidköping från tidigare ägaren Bo Hansson.

Pandemin har inneburit ekonomiskt svåra tider för många företag, men Jordnära Miljökonsult har snarare upplevt motsatsen. Nu flyttar företaget större lokaler i Änghagen vilket bäddar för fortsatt expansion.

– Det blir som ett nytt kapitel för oss: Jordnära 3.0. Där kommer vi att stå ännu starkare inför framtiden, säger vd Viktoria Lundborg i ett pressmeddelande.

Jordnära Miljökonsult i Lidköping, som erbjuder miljötekniska konsulttjänster inom framför allt samhällsbyggnad och industri, hör till dem som klarat sig bra trots coronapandemin, och nu står företaget redo att växla upp och investera för framtiden.

– Vi har varit förskonade från pandemieffekter. Många av våra kunder är ihopkopplade med byggsektorn och byggindustrin har tuffat på ganska bra. Förutom en kortare period förra våren, när de flesta inte visste vad som skulle hända med olika projektstarter, har det varit mer än någonsin för oss att göra. Man kan säga att det varit ett slags rekordår för oss, säger Viktoria Lundborg.

Med den framgången i ryggen har företaget förvärvat nya större lokaler på Tallhagsgatan i Änghagen.

– Man kan säga att fastigheten är som gjord för oss. Det finns bra kontorsmöjligheter. Sedan är även lagerdelen i fastigheten anpassad efter våra behov. Läget är bra för oss.

Växande marknad

Sedan företaget bildades för sju år sedan har Viktoria Lundborg upplevt att marknaden för Jordnäras tjänster blivit allt större – i synnerhet inom bostadsbyggandet. Hon ser vidare att trenden sedan cirka 20 år tillbaka med att omvandla industriområden till bostadsområden är fortsatt stark.

– Det började i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Därefter har det spridits vidare till mindre orter i takt med att bostadsbristen är stor.

Artikeltaggar

ÄnghagenKlimatLidköpingNäringsliv

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare