Hoppa till huvudinnehållet

Hjortemossen - en lokal pärla

Publicerad:
Hjortemossen - en gömd pärla för promenader och motion ligger i Tumleberg.
Hjortemossen - en gömd pärla för promenader och motion ligger i Tumleberg. Foto: Åsa Mwansa

I Tumleberg ligger Hjortemossen och där finns en liten pärla till rekreationsområde för den som vill promenera, springa eller cykla.

Det första som möter besökare är en upprustad grillplats intill en liten damm, vars vattenspegel blänker rogivande. Naturkraft Tumleberg som står bakom arbetet kring området fick nyligen pris av Vara kommun som Årets nytänkare.

Längs markerade leder kan besökare välja att springa eller gå tre eller fem kilometer. Det finns dessutom en separat bana för mountinbike.

Här bjuds på varierad natur, från öppna landskap till trollskog och myr. Alldeles nyligen byggdes spångar längs en sträcka.

Utefter vägen finns skyltar med enkla övningar för den som vill utöka promenaden med lite extra träning. Det uppmanas också att vara närvarande, att bli medveten om hur det känns om man går fort eller långsamt. Hur känns det i benen? I vaderna?

På det hela taget är Hjortemossen en plats väl värt att besöka.

Artikeltaggar

Motion och hälsaSommarTumleberg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.